BETLEHEMI CSILLAG AVAGY A NAGY BOLYGÓEGYÜTTÁLLÁS

Ritka égi látványosság vár ránk december 21-én kora este. Két óriás, a Jupiter és a Szaturnusz szervezett meg maguknak randevút az égen. J. Kepler hitte, hogy Jézus születésekor látható égi jelenségért  is „ők ketten”  voltak a felelősek a Halak csillagképben.

Szolgálati közlemény: A betlehemi csillag újbóli megjelenéséről beszélő holmi szóbeszédeket azért kezeljük erős fenntartásokkal, amit ezúton is köszönök!

A Jupiter 11,8 év alatt, míg a Szaturnusz 29,5 év alatt kerüli meg a Napot. A  két bolygó égi útja tehát olyan  20 évente a Földről nézve közelit egymáshoz! Ennyire közel egymáshoz azonban, mint most, 1623. július 16-án voltak utoljára!!!

A jelenség szabad szemmel is észlelhető a DNy-i horizont felett kereshető a következő napokban. De, 21-én hétfőn este 5 óra körül láthatjuk Magyarországról a legszebben.

Figyelem! Az este közeledtével ők is lenyugszanak, tehát csak szűk láthatósági ablak áll rendelkezésre. Aki mégis elmulasztaná: esőnap: 2080. március 15! De, ezt már kézzel fogható távolságól láthatjuk majd, a mennyből!

BETLEHEMI CSILLAG AVAGY A NAGY BOLYGÓEGYÜTTÁLLÁS
Scroll to top