„Szemeink elől elrejtve” (‘Hidden in Plain Sight’)

Oldal megtekintése

A Skót Egyház (Church of Scotland) Közgyűlésének Moderátora, dr. Martin Fair 2021. február 17-től fotópályázatot hirdetett „Szemeink elől elrejtve” (‘Hidden in Plain Sight’) címmel.

Ahogy ő fogalmazott: „Keresztet általában templomban vagy ékszerként nyakban viselve láthatunk. De ha jobban szétnézünk, elkezdjük látni az épített és természetes környezetben megbúvó kereszt alakját is. Húsvét felé közeledve a kereszt, mint keresztyénségünk központi szimbóluma, még inkább megragadja a tekintetünket. A feladat: felfedezni a „szemeink elől elrejtett” keresztet, és lefotózni azt fényképezőgéppel vagy telefonnal. Lehet, hogy két faágban látod meg a keresztet vagy egy kovácsoltvas kerítésben, esetleg a felfestett útburkolati jelekben vagy egy grafitiban? Egyedül a képzeleted szab határt a lehetséges változatoknak. Nyisd ki a szemed, és lásd, hogy a kereszt mindenütt ott van körülötted!”

A felhíváshoz a Debrecen-Árpád téri Református Egyházközség mint a skót St Mary’s-Greyfriars’ Egyházközség (Dumfries) testvérgyülekezete csatlakozott.

Március 16-ig 9 fő pályázó küldött be képeket, ebből 7 fő a 18 év feletti kategóriában, 2 fő pedig az általános iskolás kategóriában. Ezúton is köszönjük mindenkinek a részvételt!

A megmérettetéshez a fotókat továbbítottuk a Skót Egyház Média Csoportjának.

Galériánkban helyet kapott még négy Skóciából, Dumfriesből érkezett fotó is.

Scroll to top