Tiszteletbeli presbiterek

Fejszés Dániel (kántor, tiszteletbeli presbiter)

1987 Decemberében születtem Kecskeméten. Édesapám pót-presbiter volt az ottani gyülekezetben egy cikluson keresztül. Nem volt jó véleménye a presbiterségről, éppen ezért vállaltam el a megtisztelő felkérést itt Debrecenben mert szerintem egy gyülekezet élete mindig a benne lévőktől függ. A külső felújítást ajándékba kaptuk a várostól, a templombelsőt nekünk kell megtölteni.

Gyergyói Csaba (1958.04.10 – 2019.08.18.)

Gyergyói Csaba vagyok. 1958. 04. 10-én születtem. Nős vagyok és négy gyermekünk van. A gyermekek közül a két nagyobbik már családos így van három unokánk is. A Debreceni Agrártudományi Egyetemen végeztem 1982-ben és egy vetőmagtermelő és értékesítő cégnél dolgozom kereskedelmi igazgatóként. A presbitériumnak 2006 óta vagyok tagja. Újraválasztásom esetén amennyire erőm és időm engedi szeretném szolgálni a gyülekezetet.

Juhos Lászlóné (tiszteletbeli presbiter)

Juhos Lászlóné vagyok, 49 éves. Férjemmel huszonhét éve élünk házasságban, a gyülekezetbe pedig húsz éve járunk. Három jó gyermekünk van. Tagja vagyok a gyülekezetünkben működő “Kakaska” bábcsoportnak. Vasárnaponként, Angyalka testvéremmel próbáljuk Jézushoz “vezetni” a gyermekeket. Az Úristent mindig arra kérem: tanítson úgy élni, hogy méltó legyek feladataim elvégzésére. Mindenkinek köszönöm a bizalmat.

Dr. Kanyó Andrásné (tiszteletbeli presbiter)

1945.02.23-én születtem Budapesten. 1964-ben érettségiztem a Sárospataki gimnáziumban. Bár akkor nem volt egyházi iskola, de a tanáraink abban a szellemben neveltek minket. 1967-ben költöztem Debrecenbe, ahol 42 esztendőn át dolgoztam, mint mikrobiológiai asszisztens. Egy fiam van Gábor és két unokám. Régóta vagyok gyülekezetünk tagja, és a 2. ciklusban lehetek presbiter. Nagy megtiszteltetés, hogy így is szolgálhatok. A kakaska missziós bábcsoportnak a kezdetektől tagja vagyok, ami nagy öröm számomra.

Orbán György (tiszteletbeli presbiter)

Orbán György vagyok, 67 éves, nyugdíjas, főiskolát végzett, volt BM dolgozó, nős, 3 gyermekes apa, 3 unokás nagyapa, kb. 8 éve vagyok a Gyülekezetünk tagja. Egyházi tisztségem még nem volt. Hiszem, hogy minden egyházi szolgálatra való felkérés – így a presbiteri jelölés is – személyre szólóan, az Úrtól jövő, melyek mindegyikét örömmel vállalom el, illetve teljesítem legjobb tudásom szerint.

Mező Ottóné (tiszteletbeli presbiter)

Negyven esztendeje vagyok a gyülekezet tagja. Két gyermekem és négy unokám van. Már két presbiteri cikluson át vezetett a jó Atyám. Régóta az Úr gyermeke vagyok és együtt járunk. Jézus Krisztus tanításait szeretném továbbadni, ebben a közösségben régóta segítjük egymást Isten dicsőségére.

Rogovics-Fehér Lajos ( – 2020.03.28.)

2009-óta, feleségem halála óta vagyok a gyülekezet tagja. Presbiterként az első ciklusomat töltöm. Lehetőségeimhez képest segítek a gyülekezeti munkában, szervezésben. Fotósként végig kísérem az eseményeket és ünnepi eseményeket. Ezzel dokumentálva az életet a közösségünkben.

Tálas Attila (tiszteletbeli presbiter)

Tálas Attila vagyok, gázszerelő, nős, egy gyermek apja. Az Árpád téri református gyülekezetben volt a felnőtt keresztségem, a konfirmációm és a házasságkötésem is. A gyülekezet tagjait megismerve egy olyan közösségre találtam, amelyben szívesen szolgálok képességeim és lehetőségeim szerint Isten dicsőségére.

Scroll to top