„Nyissák meg a templomokat vidéken”

Kedves Testvérek!

Örömmel adjuk hírül, hogy a Magyarországi Református Egyház Elnökségi Tanácsa 2020. május 11-i körlevelében javasolta az érintett gyülekezeteknek: „Nyissák meg a templomokat vidéken”.

Gyülekezetük is örömmel és várakozással tesz eleget ennek a kérésnek, így 2020. május 17-én 9 órától újra istentiszteletet tartunk az Árpád téri templomban, melyre szeretettel hívunk és várunk mindenkit.

Adjunk hálát Könyörülő Istenünknek, hogy gyülekezetünk újra együtt lehet a templomi istentiszteleten, mindazonáltal nagyon fontos szempont, hogy vigyázzunk egymásra. Éppen ezért az a Tiszántúli Református Egyházkerület ajánlását figyelembe véve, gyülekezetünk Elnöksége az alábbi szabályok betartását kéri:

  • az istentiszteleten egyszerre maximum 90 fő tartózkodhat,
  • a templomba kizárólag csak az orrot és a szájat eltakaró maszkkal vagy sállal lehet tartózkodni, melyet kérünk mindenki hozzon magával,
  • a templomba bejutásra a főbejáratot, kijáratként pedig a főbejáratot és a Kassai úti első kijáratot tudjuk használni,
  • minden belépőnek biztosítjuk a kézfertőtlenítés lehetőségét,
  • a templomban egymás egészségére vigyázva, tartanunk kell a 1,5 m-es védőtávolságot, ezért csak minden második padsort fogjuk használni,
  • az istentiszteletre érkezve, és utána a kivonulásnál a testi kontaktus kerülése érdekében nem lesz kézfogásos üdvözlés,
  • nem osztunk liturgiás lapokat, nem lesznek kihelyezve közös énekeskönyvek, az énekeket a kivetítőn láthatjuk.

A fenti rend betartásában, az ültetés megszervezésében a presbiterek fogják segíteni gyülekezeti tagjainkat.

Május 25-éig a templomi istentiszteleten kívül más gyülekezeti alkalmat nem tartunk, a későbbi alkalmakról viszont minden érintettet értesítünk.

Bízva Kegyelmes Istenünk jóakaratában, mindenkit buzdítunk az istentiszteleten való részvételre, ugyanakkor megértjük, ha egyelőre még távol maradnak gyülekezeti tagjaink a közös alkalmaktól. De hogy ők se maradjanak azonban lelki táplálék nélkül, amennyiben a technikai feltételek adottak lesznek, igyekszünk élő online istentisztelet formájában is közvetíteni a templomi alkalmainkról, a megszokott 9 órás időpontban.

A gyülekezet Elnöksége

„Nyissák meg a templomokat vidéken”
Scroll to top