Légy csendben, és várj az Úrra! (Zsolt 37,7)

A csendről szóló üzenet mindenkit másképp érint meg. Úgy, rendes, hétköznapi körülményeink idején milyen zajosak tudunk lenni és vágyunk a csendre. De nem erre az elszigetelő, nyomasztó csendre. Most valahogy, nem tudok neki örülni. Ezt a csendet, amibe jelenleg bezártuk magunkat, jóra is lehet fordítani. Jobban megismerni magunkat, a bennünket körülvevő világot, környezetünket, földünket, Istent, aki mindezt teremtette és ránk bízta.

Jézus is csendben munkálkodott, hogy segítsen nekünk megtalálni az igazi Életet. A nehézségek, a válság, minden, amit most élünk meg, belső csendhez vezethet. Ajtók vannak csukva előttünk, de kopogtatásra, egy másik kinyílik. Nagy titka van a csendnek.

Minden, ami körülvesz bennünket, amit látunk, megfogunk, egyszer elmúlik, mert ezek csak ráadások az életünkben. Isten országa és igazsága örök, mert az maga az Élet. Sokféle módon lehetünk csendben, de az áldott csendben békességünket is megtaláljuk. Vigyázz magadra és szeretteidre! Ne aggodalmaskodj, Istennek minden gyermekére gondja van, tehát Rád is.

Both Barna, presbiter

Légy csendben, és várj az Úrra! (Zsolt 37,7)
Scroll to top