”Én is elküldelek titeket”

Krisztus feltámadását ünnepelhettük tegnap, gyülekezetünk ezúttal technológiai segítséggel tudott együtt lenni istentiszteleten. A kibontakozó tavasz is legszebb arcát mutatta. Minden adott, hogy örüljön a szívünk. De vajon húsvéti fellángolásunk tud gyümölcsöt hozni? Vagy visszaesünk szokásos hétköznapjainkba, esetleg abba letargiába, amelybe a koronavírus miatti redukált életforma taszított az elmúlt hetekben?

Olvassuk csak tovább, mi történik, amikor Jézus a feltámadás után megjelenik a tanítványoknak! János evangéliumában világosan áll a küldetés, amelyet követői kapnak tőle: “Ahogyan engem elküldött az Atya, én is elküldelek titeket.” (Jn 20,21)

Te tudod mi a személyes küldetésed? Lehet, hogy a családodban, az ismerőseid, munkatársaid vagy éppen idegenek körében tudod az evangéliumot képviselni. Lehet, hogy szavakkal vagy tettekkel vagy éppen tűréssel kell a hitedről bizonyságot tenned. Nagyon sokszínű lehet a különböző elhívások célja és formája. Imádkozzunk, hogy a Szentlélek mutassa meg, mire hív bennünket!

Berecz Péter, presbiter

”Én is elküldelek titeket”
Scroll to top