Házaspárok Hete 2021

Beszámolók

A február elején megrendezésre került Házasság hete című rendezvénysorozat minden alkalmát, beszélgetéseit figyelemmel kísértem. Nagyon tetszett, hogy a kiválasztott Pálúr házaspár, milyen kendőzetlen őszinteséggel tud az életükről beszélni, és hogy mekkora szerepet kap, kapott abban az Úr.

Ennek fényében már nagyon vártam, hogy a mi gyülekezetünkben is kezdetét vegye az egyhetes „játék”. A minden napra „kiszabott” feladatot örömmel megcsináltuk. Végtelenül tetszett az egymásról írt szerelmi kvíz, amelynek végeredménye jól példázta, hogy mennyire ismerjük egymást a szó legnemesebb értelmében! A közös séta és tánc szívemnek legkedvesebb feladata volt, ugyanis a sétát minden nap művelem – sajnos egyedül – sportolás, erőnlétem megőrzése céljából, de most így sikerült Sanyit is rávenni legalább egy alkalom erejéig. A tánc pedig szívem dédelgetett álma, vágya, úgyhogy, ha csak egy hétig is, de minden este táncra perdültünk. Így azt hiszem ezzel el is árultam, hogy mi volt a hét meglepetése számomra. A hét konzekvenciája az volt, hogy minőségi időt tudtunk egymással teljes odafigyelésben tölteni, ahol a boldog percekben mindig éreztette velünk az Úr a jelenlétét. A naponta csatolt zenék pedig tovább emelték ennek az érzésnek a mélységét. Hálásan köszönjük a program megálmodóinak és kivitelezőinek lelkes munkáját! Reméljük jövőre újra találkozunk!

Testvéri szeretettel: Baginé Pál Tímea és Bagi Sándor

Kisfiúnk születése óta nem sok minőségi időt tudunk együtt tölteni. Ez a hét jó volt arra, hogy egy kicsit egymásra is figyeljünk, és a játékok által jobban megismerjük egymást. Különösen a szerelmi kvíz tetszett.

Tornyi Blanka és Fejszés Dániel

Köszönöm, hogy gondoltatok ránk is, hiszen mi speciális helyzetben vagyunk. Sanyi több mint 2000 kilométerre van jelenleg, így csak telefonon tudtuk a feladatok egy részét átbeszélni, megoldani.

Jó volt megállni ebben a helyzetben is kicsit, elgondolkodni, végiggondolni, merre tartunk. Melyik hozzáállásunkon kell változtatni, egyénileg miben kell változnunk. Tetszett a csütörtöki előadás is, ahol egy kis időutazásban volt részünk, elődeink házasságról alkotott szemléletétben.

Köszönet mindenért!

Marcsi

Ezerszer is igen! Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három, ezek között pedig legnagyobb a szeretet. (1Kor 13,4-6) 

Mint a kisgyermek karácsonykor az adventi naptár felbontása előtt, olyan izgalommal vártam én is az ablakocskák megnyitását. Mindig én néztem meg, hogy milyen feladatok várnak Ránk és mennyi időt igényel a megoldásuk. Volt sírás és nevetés is az elmúlt 37 évünk emlékére. Pénteken bevontuk gyermekeinket is a mi kis közös “játékunkba”, hiszen ők a szerelmünk és házasságunk gyümölcsei. Őszintén megvallva: van még mit tanulnunk egymástól és egymásról. Köszönettel és mindig hálával a “Szervezőknek”:

 a Juhos család

Mind a ketten szívesen tekintünk vissza az elmúlt hétre, hiszen jó élmény volt közösen részt venni egy olyan kezdeményezésben, ahol a fókuszban számunkra egyik legértékesebb kötelék, a házasság áll. Úgy gondoljuk, fontos időt szakítani a beszélgetésekre, közös időtöltésekre, amelyekhez a feladatok, videók jó kiindulási alapot biztosítottak. A mindennapi teendők, munka, háztartás és pici gyermek mellett sokszor háttérbe szorulnak ezek a tevékenységek, de a házasság hete a napi leckékkel visszacsempészte az estéinkbe a megértő egymásra figyelést. Köszönjük, hogy részesei lehettünk a programsorozatnak!

Kurta Borbála

Nekünk a házasság hete sajnos egybeesett Helka betegségével, így nem tudtunk maradéktalanul elvégezni mindent. De ötletes feladatok voltak: nem túl hosszúak, de mégis segítettek kicsit egymásra figyelni a mindennapi rohanásban. A végén a közös imára buzdítás különösen jó volt. Mi is gyakoroljuk ezt; érdemes. 

Köszönjük a szervezést!

Szentesi Viktor

Először is, köszönjük szépen a szervezést, a tartalmas feladatokat, kísérő anyagokat és az igényes kivitelezést!

Az összes feladat áttekintésére tudtunk időt fordítani, és a legtöbb esetben sikerült is „teljesíteni” őket. Ugyanakkor nem a teljesítmény volt a lényeg, hanem az, hogy közösen töltöttünk időt és a kapcsolatunk alapjait érintő kérdésekkel tudtunk foglalkozni. Mindketten egyetértettünk abban, hogy ideális volt az, hogy a nap elején, a reggeli kávézás alatt olvastuk el együtt az aznapi feladatokat. A feladatoknak köszönhetően az egész napot átfogta az adott kérdés, felvetés, kihívás. Szándékosan nem csak a gyermekünk elalvása utáni esti időszakra koncentráltunk, hogy a teljes nap során érlelődjön a dolog. A legérdekesebb talán az volt, hogy nagyszülői felügyeletnek köszönhetően, közel 17 hónap után ismét tudtunk kettesben sétálni. Izgatottan készültünk erre, akárcsak annak idején az ismerkedő randevúkra.

Szeretnénk összefoglalni, hogy mik a legfontosabb élményeink, felismeréseink:

  • A házasság nem működik magától, csak úgy. Kell vele tudatosan törődni, ápolni, méghozzá napi szinten. A hét lezárta után tovább is visszük ezt, azóta az ajándékba kapott könyvet (Mihalec Gábor: Pár-percek) olvassuk reggelente, ezúton is köszönjük ezt a kiadványt!
  • A kettesben történő feltöltődés nagyon fontos, ugyanakkor most már a kisfiunkkal, hármasban az igazi!
  • Hálásak vagyunk az Úrnak, hogy szeretetben, egészségben, családban tudunk együtt lenni.

Néhány fotóval szeretnénk illusztrálni a hét eseményeit. A kutyát (szerencsére!) csak kölcsönbe kaptuk!

Szeretettel várjuk a Házasság Hetét 2022-ben is! Nagy Gabriella és Berecz Péter

Scroll to top