“Ó mily szép és mily gyönyörűséges ha a testvérek egyetértésben élnek!” (Zsoltárok 133:1)

Most kedves Szülőtestvéreim a gyerekekhez szeretnék szólni. Kérlek titeket, legyetek segítségemre a Bibliai történet elmondásában.

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy özvegyasszony és annak 13 gyermeke. 12 fiú és egy kisleány. Nagyon-nagy szegénységben éltek. Egy napon azt gondolták a fiúk:

-Bárcsak varjakká változnánk és akkor anyánknak csak a kishúgunkra lenne gondja! 

Ahogy ezt kimondták úgy is történt. Mind a tizenketten fekete varjak lettek és messzire repültek. Mikor ez kiderült, az özvegyasszony csak sírt és sírt bánatában. Egy napon a kislány már nem nézhette, hogy édesanyja elapasztja magát.

-Édesanyám én elmegyek és megkeresem a bátyáimat. Már neki is nagyon hiányoztak, mert szerette testvéreit. 7 nap, és 7 éjjel ment a kislány árkon-bokron, erdőn-mezőn. Három helyen állt meg. Egy-egy  erdei manó házánál. A harmadik manó tudta, hogy hol találja a testvéreit. De előtte neki is szárnyakat varázsolt. Egy hatalmas palota legfelső tornyában laktak. Éppen nem voltak otthon. Kitakarított, főzött és mosott rájuk. Mikor hazaértek a testvérek hát volt nagy öröm a találkozáskor. Sírtak a boldogságtól, hogy kicsi húgocskájukban mennyi testvéri szeretet és gondoskodás van. Visszaváltoztak egy szempillantás alatt és hazamentek. Boldogan éltek még meg nem haltak. Aki nem hiszi, járjon utána.

Minden dolgotok, szeretetben menjen végbe“. (Pál, 1Kor 16:14)

Ézsau és Jákob története sajnos nem ilyen egyszerű módon oldódott meg.

(Itt kérem Anyukát vagy Apukát, mondják el a bibliai történetet!) 

A szeretet soha el nem múlik.”(1Kor 12:30-13:13)

Kérlek titeket, gyerekek ne legyetek önzőek, irigyek és féltékenyek testvéretekre vagy családtagokra. Mindenki türelemmel és békességgel legyen Anyuka, Apuka, Testvér vagy Nagyszülő felé.

Szeretettel gondolok Rátok a mi hamarabbi találkozás reményében:

Juhosné Éva néni 🙂

“Ó mily szép és mily gyönyörűséges ha a testvérek egyetértésben élnek!” (Zsoltárok 133:1)
Scroll to top