A szeretet soha nem fogy el

A szeretet hosszútűrő, jóságos, a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel, nem viselkedik bántóan, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a gonoszt. A szeretet soha nem fogy el.”  (1Kor 13:4-5, 8)

Hogy miért is választottam a szeretethimnusz verseit?

Mert úgy gondolom ebben a nehéz időszakban különösen fontos üzenetet hordoz és mindennapi életünkben is nagy szerepe van. A szeretet az nem érzelmi alapon működik, hanem egy döntés. Ahogyan egy házaspár az oltár előtt megfogadja egymásnak, hogy akármilyen helyzetben (betegség, szegénység) kitart házastársa mellett, míg a halál el nem választja.

Az Úr Jézus tudta mi vár rá e földi élete végén, mondhatta volna, hogy nem vállalja a kereszthalált. Ez egy döntés volt az Ő részéről. Gondoljunk bele milyen nagy szeretet volt benne, hogy életét adta értünk azért, hogy nekünk örök életünk legyen. Úgy gondolom ez a legnagyobb szeretet.

Most mikor otthonainkban vagyunk több idő jut a szeretetre és ki is lehet fejezni szeretetünket egymás iránt. Ebben a rohanó világban kevés idő jut a szeretet kifejezésére. Töltsünk minőségi időt egymással!

Olyan jó lenne, ha a világban nem a gyűlölet és egymás lenézése lenne, hanem az a felismerés, hogy Krisztus minden embert szeret, ugyanúgy a bűnöst is. Bennünk is ilyen szeretet legyen!

Gondolkodjunk ma ezen és imádkozzunk.

Tornyi Blanka

A szeretet soha nem fogy el
Scroll to top