Búcsú – Gyergyói Csaba

THE SHOW MUST GO ON

2019. szeptember 3-án 13 órakor búcsúztattuk Csabát az általa kiválasztott bibliai igével. Ismertük, szerettük, a barátunk volt, akitől nagyon sokat tanulhattunk. Most, amikor emlékezünk életére, tegyük ezt úgy, hogy tudjuk, ő valóban el is hitte, amit Jézus mondott neki: „aki hisz énbennem, az ha meghal is él”. Ahogyan Csaba kedvenc zenekara, a Queen énekli: a shownak folytatódnia kell…
Emlékezzünk rá!

1958. április 10-én született Debrecenben, egy értelmiségi tanár házaspár harmadik, legkisebb fiúgyermekeként látva meg a napvilágot. Debrecenben járta ki az elemi iskolát, majd Pallagon a szakközépiskolát, ahol le is érettségizett. Itt ismerte meg élete párját, későbbi feleségét, Irénkét, akivel egy diákszerelem érlelődött 44 év boldog házassággá. 1976-ban vették fel az Agrártudományi Egyetemre, de előtte még 11 hónapot kellett eltöltenie a hódmezővásárhelyi laktanyában. 1982-ben diplomázott, 76 társával.
Munkája is a városhoz kötötte. 1992-1997 között az Országos Kárrendezési Hivatalnál dolgozott, mint árverés vezető, 2006-tól a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet irodavezetője volt.
2008-2010 között a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nél dolgozott, majd 2013-tól a Civis Seed Kft. kereskedelmi igazgatója lett.
Eközben születtek meg gyermekei: Emese, Attila, Csilla és Tibor. 16 esztendőn át dolgozott igazságügyi szakértőként, 13 esztendeje presbitere, egyik vezetője volt gyülekezetünknek.
Életének utolsó néhány esztendejében kellett szembenéznie a betegséggel. Nagy mélységeket és magasságokat megélve, mindannyiunk számára példát mutatva ment el, 61 éves korában adva át lelkét teremtőjének.
Egy barát a sok közül

Búcsú – Gyergyói Csaba
Scroll to top