PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

„Szemeink elől elrejtve”

Fotópályázat

2021. február 17-től március 16-ig

A Skót Egyház (Church of Scotland) Közgyűlésének Moderátora, dr. Martin Fair 2021. február 17-től fotópályázatot hirdet „Szemeink elől elrejtve” (‘Hidden in Plain Sight’) címmel.

Ahogy ő fogalmaz: „Keresztet általában templomban vagy ékszerként nyakban viselve láthatunk. De ha jobban szétnézünk, elkezdjük látni az épített és természetes környezetben megbúvó kereszt alakját is. Húsvét felé közeledve a kereszt, mint keresztyénségünk központi szimbóluma, még inkább megragadja a tekintetünket. A feladat: felfedezni a „szemeink elől elrejtett” keresztet, és lefotózni azt fényképezőgéppel vagy telefonnal. Lehet, hogy két faágban látod meg a keresztet vagy egy kovácsoltvas kerítésben, esetleg a felfestett útburkolati jelekben vagy egy grafitiban? Egyedül a képzeleted szab határt a lehetséges változatoknak. Nyisd ki a szemed, és lásd, hogy a kereszt mindenütt ott van körülötted!

A felhíváshoz a Debrecen-Árpád téri Református Egyházközség mint a skót St Mary’s-Greyfriars’ Egyházközség (Dumfries) testvérgyülekezete csatlakozik.

Hogyan lehet részt venni a pályázatban?

Az elkészített digitális fotókat e-mailen kérjük beküldeni a magyarkoszal@gmail.com e-mail címre, a fénykép készítőjének neve és korosztálya megadásával:

  1. általános iskolás korosztály
  2. középiskolás korosztály (18 éves korig)
  3. felnőtt korosztály (18 éven fölül).

A szabályok egyszerűek:

  • Csak saját készítésű fotót lehet beküldeni.
  • A fotót a lakóhely környékén kell készíteni, és készítése során betartani a COVID-fertőzés megelőzése céljából hozott szabályokat.
  • Pályázóként maximum 3 fotó küldhető be.
  • A digitális fotókat fényképezőgéppel és mobiltelefonnal is el lehet készíteni, és a megadott címre e-mailen beküldeni. Postai úton küldött, papír alapú képeket sajnos nem tudunk fogadni.

A pályázat időtartama:

A fotópályázat 2021. február 17-től 2021. március 16-ig tart, határidőn túl érkező pályázatokat nem tudunk befogadni.

Mi történik a beküldött fotókkal?

Minden beérkezett fotót továbbítunk az eredeti, Skót Egyház által megadott címre, és bemutatunk a gyülekezet honlapján (arpadter.reformatus.hu). A legjobb képekből virágvasárnap (2021. március 28-án) kiállítást rendezünk az Árpád téri református templom cintermében.

A Skót Egyház egy önálló weboldalon, galériában mutatja be az összes beérkezett pályaművet, és a Moderátor elnökletével létrehozott bizottság húsvét vasárnapig minden kategóriában nyertest hirdet. A nyertes fotókat a Skót Egyház Facebook-, Twitter- és Instagram-oldalán teszi közzé, melynek készítőivel a szervezők a későbbiekben veszi föl a kapcsolatot.

Kattintásra fel!

Az eredeti felhívás a Skót Egyház oldalán olvasható:

https://www.churchofscotland.org.uk/news-and-events/news/2021/moderator-launches-new-photography-competition-hidden-in-plain-sight

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
Scroll to top