EGYH-EOR-20-P-0039 – A Debrecen-Árpád téri református templom felújítása, fűtés korszerűsítése

Támogatás azonosítószáma: EGYH-EOR-20-P-0039
Vissza nem térítendő támogatás: 25.000.000,- forint
Támogató: Magyarország Kormánya és a Miniszterelnökség

Szakmai program:

Korábbi évek során a gyülekezet temploma EMMI-s és Debrecen Megyei Jogú Város támogatásából kívül és belül szerkezetileg és gépészetileg közel teljesen megújult. A templom liturgiás terében azonban a fűtést nem tudtuk kialakítani, megújítani, melynek következtében az istentiszteleten részt vevő gyülekezeti tagok, és a templomban tartott egyéb rendezvényeken részt vevő látogatók, elégtelen fűtés mellett, komforttalan körülmények között tudják az alkalmakat látogatni.

Jelen pályázat során a templom liturgiás terében a meglévő, nem megfelelő műszaki állapotú gázkazánról működtetett, elégtelen radiátoros fűtés felújítását tervezzük megvalósítani. A tervezői tanulmány alapján a korszerűsített gázfűtés a leghatékonyabb fűtési mód, amellyel a templom óriási légterében biztosítani tudjuk a gyülekezeti tagok megfelelő komfortérzetét. Így az alábbi műszaki tartalom megvalósítása a cél:

  • új kondenzációs gázkazán beépítése,
  • az új gázkazánhoz szükséges kéményrendszer kiépítése,
  • figyelembe véve a későbbiek során kialakítandó helyiségeket, külön fűtési körök kialakítása, melyek egyedi szabályzása is kiépítésre kerül,
  • pad- és falradiátorok felszerelése,
  • szükséges villanyszerelési munkák elvégzése,
  • hátsó lépcsőházak festése, és villanyszerelése.

A program hasznosulása a támogatási időszakban, illetve azt követően:

A templomot látogató gyülekezeti tagoknak megfelelő komfortérzet biztosítása a téli időszakban is. Ezen túlmenően a jövőbeli, a templom többcélú közösségi hasznosítási lehetőségéhez kapcsolódó fűtési lehetőség előkészítése.

EGYH-EOR-20-P-0039 – A Debrecen-Árpád téri református templom felújítása, fűtés korszerűsítése
Scroll to top