Párbeszéd asztala

Mindenkinek van olyan kérdése, amit nyilvánosan nem mer feltenni. Erre ad most lehetőséget a Párbeszéd asztala, melyet az Árpád téri református gyülekezet egyik tagja készített, és 2018-ban hónapról-hónapra más-más intézményben kap helyet. A feltett kérdésekre a vasárnapi istentiszteletek során kaphatjuk meg a választ.

Kérdések és válaszok itt!

Programjaink

  • Január - Újévkezdő túra Pallagra (2017.01.06.)
  • Július - Családi tábor Salgóbányán(2017.07.24.-27.)
  • Október -  Reformációi alkalom
  • November  - Áldásos Istentisztelet/Advent 1. vasárnapján
  • December - Gyermek karácsony
  • December - Bowling kupa
  • December - Óévbúcsúztató túra

Eseménynaptár

Február 2018
H K Sz Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Ki van itt?

Oldalainkat 392 vendég és 0 tag böngészi

Presbitérium

 

Veres János lelkipásztor

Veres Jánosnak hívnak. Én vagyok az a lelkész, aki már 21 esztendeje boldog férj, és négy gyermek édesapja. Lelkipásztor, és pastoralpszichologus vagyok. Van két szakmám, és tagja vagyok a Vas megyei Gotthard Jenő csillagász körnek. Tizenhat esztendőn át voltunk a Kőszegi gyülekezetben, majd 2010 májusától itt szolgálunk az Árpád téren. A vallástörténet, régészet, teológia mellett most kezdem el a legősibb harcművészet gyakorlását: a futást.  


 

Veres Jánosné lelkipásztor

Veres Jánosné Sápi Anikó vagyok. 1970. május 14-én születtem, Nyíregyházán. Egy kedves kis nyírségi faluban Rohodon nőttem fel. 14 éves koromban egy vajai csendes héten szólított meg az Úr. Mindig is lelkész szerettem volna lenni. És az Úr szavamon fogott. Csodálatos módon terelgeti az életemet. Hálás vagyok a férjemért, akit mellém adott. Hálás vagyok a gyermekeimért, akik még keresnek, de hiszem Ők is megtalálják Jézus Krisztust. Szeretem ezt a közösséget ahova Isten állított. Látom az imádkozó és szolgáló testvérek hitét és látom és érzem az Úr lelkét mely megeleveníti az életünket.

 

DSCF5026 

Szilágyi János gondnok

(presbiter 2006-)

1971-­ben születtem Debrecenben. Hajdúszoboszlón nőttem fel. 1997-­ben költöztem Debrecenbe és ekkor kötöttem házasságot feleségemmel, Asztalos Évával. Gergő fiunk 2011-­ben született. Első munkahelyem a Magyar Nemzeti Bankban volt. 14 év banki munka után a Tiszántúli Református Egyházkerület beregdaróci üdülőjébe mentem el dolgozni, mint műszaki vezető. Majd 2005-ben a Dóczy Gimnáziumban rendszergazdaként vállaltam állást, ahol jelenleg a gimnázium gondnokaként dolgozom. Az Árpád­ téri templomba először feleségem miatt jöttem. Idővel megfogott az istentisztelet hangulata, a templomban átélt lelki béke, a gyülekezet szeretete. Nem egyszerre jött az „Isten élményem”, nem hirtelen tértem meg. Sok vívódás, csendes meditálás, a biblia olvasása vezetett a hitre jutásomhoz. Ebben a gyülekezetben keresztelt meg dr. Szalkay Kázmér nagytiszteletű úr, itt konfirmáltam. 2006­-ban nagytiszteletű úr felkért, hogy legyek presbitere a gyülekezetnek, amit örömmel vállaltam. Először a presbiteri üléseken mint jegyzőkönyvvezető, majd 2010­-től mint a gyülekezet pénztárosa vállaltam feladatot. 2013-ban újabb feladatot állított elém Isten, gondnokként szolgálom tovább gyülekezetemet.


 

Both Barna

Csengerben születtem 1962-ben. Szüleim mezőgazdasággal, földműveléssel foglalkoztak. Általános iskolai tanulmányaimat Csengerújfaluban végeztem, majd Debrecenbe kerültem a Református Kollégium Gimnáziumába és itt kaptam érettségi bizonyítványt is. A teológián tanultam tovább, de később, három fél év után megszakítottam és nem fejeztem be. Katonai szolgálatom után munkába álltam. Most is első munkahelyemen a debreceni tejüzemben dolgozom, logisztikával, raktározással foglalkozom. Családommal Debrecenben lakunk, és már nagyon régen tagjai vagyunk az Árpád téri Református Gyülekezetnek. 2011. év végén a gyülekezet megtisztelő bizalma presbiternek választott. Úgy érzem, erre a bizalomra minden nap méltó módon meg kell felelnem, ezért igyekszem hűséggel elvégezni a rám bízott munkát. Hiszem, hogy Isten megenged minden neki tetsző dolgot békességgel véghezvinni.


 

 

Csanády Lajos

 


 

Csíkos Lászlóné

1935 02.08-án születtem Cégénydányádon. Református családban nevelkedtem, a hitre és a munka szeretetére neveltek. 12 esztendős voltam, amikor konfirmáltam. Isten csodás módon formálta életem, már gyermekként és fiatalként is szolgálhattam szülőfalum gyülekezetében. 1985 től vagyok az Árpád téri gyülekezet tagja, majd presbitere mindmáig. A hit megvallását tartom fontosnak, melyet magam is gyakorlok. Vannak, akik ennek köszönhetően kerültek kapcsolatba Krisztussal, és lettek azóta tagjai gyülekezetünknek. 


 

Dr. Kanyó Andrásné

1945.02.23-én születtem Budapesten. 1964-ben érettségiztem a Sárospataki gimnáziumban. Bár akkor nem volt egyházi iskola, de a tanáraink abban a szellemben neveltek minket. 1967-ben költöztem Debrecenbe, ahol 42 esztendőn át dolgoztam, mint mikrobiológiai asszisztens. Egy fiam van Gábor és két unokám. Régóta vagyok gyülekezetünk tagja, és a 2. ciklusban lehetek presbiter. Nagy megtiszteltetés, hogy így is szolgálhatok. A kakaska missziós bábcsoportnak a kezdetektől tagja vagyok, ami nagy öröm számomra.


 

Gyergyói Csaba

 


 

Huga Sándor

1933.08.07-én születtem egy Esztárban református családban. Anyai nagyapám és édesapám is presbiterek voltak. A református elemi iskola után egy évet járhattam a Debreceni Kollégiumba. 1960-ban szereztem meg a zenetanári oklevelem, majd 1973 kóruskarnagyi, 1976 ismeretteljesztő Studium, 1979 Szimfonikus karmesteri szakon végeztem. 1948-tól kántorizálok, több vidéki és debreceni gyülekezetben is megfordultam. 1994-től tanítottam a kántorképzőn is. Esztárban örökös tiszteletbeli presbiter vagyok, itt az Árpád téren már több ciklus óta vagyok presbiter. 


 

Juhos László

 


 

Kardos Dénesné

Kardos Dénesné vagyok, 72 éves. 23 éve vagyok az Árpád téri gyülekezet tagja. sokáig dolgoztam a Biogal gyógyszertárban, mint minőség biztosító. 13 éve vagyok presbiter. Örültem, amikor a gyülekezet engem is megválasztott a Presbitérium tagjai közé. Bibliai iskolán, bibliaórán a lelkész vezetésésvel gazdagíthatjuk tudásunkat. Presbiteri gyűléseket rendszeresen részt veszek. Vállaltam a templomunk takarítását, ünnepeken a templom díszítését. Többször főztünk hajléktalanoknak.

 


 

Katona Péter

2012 óta kezdtünk el ismerkedni az Árpád-téri gyülekezettel. Hála Istennek, hogy befogadtak és az óta gyülekezeti alkalmaik a mi alkalmainkká váltak.

Marosvásárhelyen születtem 1975-ben. Pedagógus végzettséggel rendelkezem (földrajz tanár vagyok), szeretek utazni, kedvelem az angol focit.

2002-ig a Székelykövesdi Református Egyházközség gyülekezeti tagja voltam.

2002-től a Marosvásárhelyi Kövesdombi Református Egyházközség gyülekezeti tagjai voltunk, ahol gyerekeinket is megkereszteltük.


 

Mező Ottóné

 


 

Nagy Zsolt

Nagy Zsoltnak hívnak. Debrecenben születtem, 1967. december 30-án. A Létavértesi Református Gyülekezetben konfirmáltam, 1980. június 1-jén. A gyülekezetből, illetve a szülői házból gyökerezik a keresztény hitvallásom. Jelenleg irányítástechnikai területi referensként dolgozom az E-ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt-nél. Nős vagyok és négy gyermek apja. Jelenleg presbiterként támogatom a gyülekezet munkáját. Mind a négy gyermekünket ebben a gyülekezetben kereszteltük meg. Fontosnak tartom, hogy a gyerekek megismerjék a református értékrendet, illetve képességeik figyelembevételével történjen tanításuk, nevelésük. Ezért választottuk számukra a Református Kollégium Általános Iskoláját. Lili lányom 2015-ben ebben a gyülekezetben konfirmált.  


 

Rogovics-Fehér Lajos

2009-óta, feleségem halála óta vagyok a gyülekezet tagja.Presbiterként az első ciklusomat töltöm.Lehetőségeimhez képest segítek a gyülekezeti munkában, szervezésben. Fotósként végig kísérem az eseményeket és ünnepi eseményeket.Ezzel dokumentálva az életet a közösségünkben.


 

 

Selyben István

Selyben István vagyok 1956-ban születtem Tarcalon. Szüleim templomba járó becsületes emberek voltak, és engem is e szellemben neveltek. Gépészmérnökként egy társas vállalkozás résztulajdonosa vagyok. Három gyermekem van, két felnőtt dolgozó, és egy óvodás. Ötödik éve vagyok tagja a gyülekezetnek, 3 éve pót majd később rendes presbiterként szolgálom az Urat (Remélem Ő is egyetért ezzel). Hitem folyamatosam építem, melyben lelkészünk és a bibliaiskola nagy segítségemre van. Hétköznapjaimon szívesen sportolok, evezek, úszok és barkácsolok. Rendszeres Biblia olvasó vagyok, és szívesen olvasom a magyarság történelmét. Beszélgetéseim kapcsán igyekszem a környezetemet is meggyőzni ezek fontosságáról, még ha én botladozom is benne. Rossz tulajdonságaimmal folyamatos harcban állok, reményeim szerint a jók egy kicsit már jobban állnak!

 


 

Szentesi Viktor

Nyíradonyban konfirmáltam, 12 évesen, amiből akkor keveset fogtam fel. Akkor kerültem közel az Úrhoz, amikor Debrecenbe költöztünk, és elkezdtem járni a Nagytemplom ifjúsági alkalmaira. Ennek a közösségnek több mint 10 évig voltam lelkes tagja, a bibliaórák, éneklések, kirándulások sokat jelentettek számomra. Az Árpád-téri gyülekezetnek 2009 óta vagyok aktív tagja. Jól érzem itt magam. Igyekszem részt venni a gyülekezeti életben, segíteni mindenféle szolgálatban, munkában. 2013-tól vagyok presbiter és a gyülekezet pénztárosa. Végzettségem szerint informatikus és közgazdász vagyok, jelenleg szoftverfejleszőként dolgozom. Nős vagyok, két gyermek édesapja. Feleségemet, Fruzsinát (aki gyerekkorától kezdve az Árpád-téri gyülekezetbe jár), az egyetemen ismertem meg. 2009-ben házasodtunk össze, és 2011 augusztusában született Donát, majd 2014 júliusában megérkezett Lénárd. Ha tehetjük, együtt járunk az alkalmakra.  

 
A hírcsatorna nem található.

Magunkról

Közösségünkben fontosnak tartjuk a tudásban való gazdagodást, a hitben való elmélyülést, és az egyre jellemesebb életet. A hála megnyilvánulásait a mi Urunk iránt, valamint a hitünk látható módon való felkínálását másoknak.

Milyen jelek követnek?

A hívő keresztyén ember életét jelek követik [...] Beszéljünk arról, hogy téged milyen jelek követnek? Jel az is, ha olvasod a Bibliát a gyülekezetedben, ha megtanulsz szabadon imádkozni, de jel az is amikor imádságban gyógyítasz másokat, ha segítesz valakinek. Jel az is, ha rendszeresen az Úr asztala elé járulsz. És jel az is, ha megváltozol. De, micsoda egy jel az!