Reformáció

Jubileumi év - Így készülünk

Elsősorban magunkban kell ünnepelnünk és nem magunkat. Egyszerűen csak el kell ismernünk: ennyire futotta. Ezt pedig a magunk módján szeretnénk megtenni.
Tovább olvasom ...

 

Programjaink

  • Január - Újévkezdő túra Pallagra (2017.01.06.)
  • Július - Családi tábor Salgóbányán(2017.07.24.-27.)
  • Október -  Reformációi alkalom
  • November  - Áldásos Istentisztelet/Advent 1. vasárnapján
  • December - Gyermek karácsony
  • December - Bowling kupa
  • December - Óévbúcsúztató túra

Eseménynaptár

Január 2018
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Ki van itt?

Oldalainkat 23 vendég és 0 tag böngészi

Magyar Kőszál

Gyülekezeti lapunk, a Magyar Kőszál

Dr. Hegyaljai Kiss Géza, Árpád téri lelkipásztor, költő, a Magyar Sajtókamara tagja, 1938-ban indította el Magyar Kőszál néven gyülekezetünk hitbuzgalmi folyóiratát. A történelem azonban közbeszólt, így néhány évvel később a kiadás megszakadt. 2000 karácsonya előtt fogalmazódott meg a gondolat, hogy élesszük újjá a szép előzményekkel rendelkező folyóiratunkat.

Az évek folyamán mind alakilag, mind tartalmilag változott az újság. Egyre több rajz, elgondolkodtató cikk jelent meg a fontos információk mellett. 2005-ben az Elektronikus Periodika Adatbázis (EPA) tagjai lettünk. 2010-ben elérkezett a megújulás ideje is, amely nem csupán a külalakban nyilvánult meg. Amellett, hogy új grafikai elemekkel gazdagodott a borító (összhangban a honlappal), megpróbáltuk még interaktívabbá tenni tartalmilag. Több kép – több információ. Kialakultak állandó rovataink: Meditáció, Gyülekezeti élet, In memoriam, Nőszövetség, Gyülekezetépítés, Olvasósarok, Kuckó–Gyermeksarok. 2015-ben ismét arculatváltásra kerül sor, megváltozik a lap mérete, tördelése, grafikája, természetesen most is a megújult honlaphoz kapcsolódva.

A sokszorosításban is előre léptünk: 10 évig fénymásolóban sokszorosítottuk a kiadványunkat, majd 2010 óta nyomdában készíttetjük a borítóján színes, belíven fekete-fehér gyülekezeti lapot.

Kezdetben az egyházi ünnepekhez igazodva, évente négy alkalommal jelent meg 6-8 oldal terjedelemben, 2010 decemberétől 12-16 oldal terjedelemben, évi három alkalommal. Az idei arculatváltással visszatérünk az évi négy megjelenéshez.


Letölthető példányok:

Elektronikus Periodika Adatbázis ArchívumElektronikus Periodika Adatbázis Archívum
Gyülekezetünk korábbi honlapja

 

 

A hírcsatorna nem található.

Magunkról

Közösségünkben fontosnak tartjuk a tudásban való gazdagodást, a hitben való elmélyülést, és az egyre jellemesebb életet. A hála megnyilvánulásait a mi Urunk iránt, valamint a hitünk látható módon való felkínálását másoknak.

Milyen jelek követnek?

A hívő keresztyén ember életét jelek követik [...] Beszéljünk arról, hogy téged milyen jelek követnek? Jel az is, ha olvasod a Bibliát a gyülekezetedben, ha megtanulsz szabadon imádkozni, de jel az is amikor imádságban gyógyítasz másokat, ha segítesz valakinek. Jel az is, ha rendszeresen az Úr asztala elé járulsz. És jel az is, ha megváltozol. De, micsoda egy jel az!