Hiba
  • A sablon ehhez a megjelenítőhöz nem érhető el. Kérjük, forduljon webhelyünk adminisztrátorához.

Az Árpád téri templom felújítására fordítják a Város Báljának bevételét

A cívisváros önkormányzata 2017-ben is a Debreceni Egyetemmel, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával közösen rendezi meg a Város Bálját. A társadalmi eseményhez az idén is kapcsolódik jótékonysági akció, melyről a Kölcsey Központban adott tájékoztatást Papp László polgármester, Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora, Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke.

– 2017-ben harmadik alkalommal rendezzük meg az összefogás jegyében a város bálját, ez Debrecen legjelentősebb polgári eseménye – mondta Papp László. Mint felidézte, tavaly olyan jótékonysági célt választottak, ami nem városi ügyet karolt fel. 2016-ban minden korábbinál nagyobb összeg, 11 millió forint volt a bál jótékonysági bevétele. A pénzzel a kárpátaljai magyar kistelepülés, Salánk óvodabővítését támogatták. A debreceni jótékonysági bál bevételét jelképesen január végén adta át Papp László polgármester a kárpátaljai Salánk vezetőjének, Aljohin Viktornak.

Idén az Árpád téri templom felújítását szeretné támogatni Debrecen a bál bevételével.


Az 1910-es években épült Árpád téri templom Nyíl utca felőli részének rendbehozatala 2015 decemberére fejeződött be. Nemcsak új vakolatot kapott a torony belső része, de kicserélték az elektromos hálózatot és a nyílászárókat is. Kijavították a három födémszerkezetet, és új gerendákat építenek be. A templom belső és hátsó része azonban rendbehozatalra vár.

– Debrecennek ez a kiemelkedő szépségű temploma csak akkor tudja a szélesebb közösség céljait szolgálni, ha nem csak a vasárnapi istentiszteletnek ad helyet, hanem több kulturális eseménynek és gyülekezeti rétegalkalomnak is. Debrecen Báljának jótékony hozzájárulása nagymértékben segíti a város egyik építészeti emlékének helyreállítását, mellyel a templom egységes, az eredeti 1914-es átadáskori képet mutatná – hangzott el a sajtótájékoztatón

A város célja, hogy 2017 végére ismét teljes fényében pompázzon az Árpád téri templom, köszönhetően a város támogatásának és a bál bevételének is.

forrás: haon.hu

Fotó: Miskolczi János

sicuro