Párbeszéd asztala

Mindenkinek van olyan kérdése, amit nyilvánosan nem mer feltenni. Erre ad most lehetőséget a Párbeszéd asztala, melyet az Árpád téri református gyülekezet egyik tagja készített, és 2018-ban hónapról-hónapra más-más intézményben kap helyet. A feltett kérdésekre a vasárnapi istentiszteletek során kaphatjuk meg a választ.

Kérdések és válaszok itt!

Programjaink

  • Július - Családi tábor Tivadaron (2018.07.30-08.02.)
  • Október -  Reformációi alkalom
  • November  - Áldásos Istentisztelet/Advent 1. vasárnapján
  • December - Gyermek karácsony
  • December - Bowling kupa
  • December - Óévbúcsúztató túra

Eseménynaptár

Március 2019
H K Sz Cs P Szo V
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Ki van itt?

Oldalainkat 107 vendég és 0 tag böngészi

Templom felújítás

Elkezdődött az Árpád téri templom felújítása

Augusztus elején elkezdődött a Debrecen- Árpád téri Református Egyházközség templomának felújítása. A gyülekezet a munkálatokra még egy évvel ezelőtt kapott 34 millió forintot az Emberi Erőforrások Minisztériumától (EMMI) és a projektet ez év május 31-ig be is kellett volna fejezni, de ez nem valósulhatott meg, mert Debrecen Megyei Jogú Város Építészeti- Műszaki Tervtanácsának engedélyét a beruházásra hosszas egyeztetés után csak idén májusban kapta meg az egyházközség. A gyülekezet így hosszabbítást kért az EMMI-től.

A most elkezdődött beruházás során a templomtorony és az első két lépcsőház újul meg. A templomról egyébként csaknem másfél éve hullik a vakolat, ezért is építetett fedett átjárót a templom falához a gyülekezet, így biztonságosan közlekedhetnek a járdán a járókelők.

Veres János lelkipásztor elmondta, hogy a falak vizesedése mellett a forgalom is jelentős kárt tett a templomban. A több mint 300 főt számláló gyülekezet a maga módján mindig megtette, amit meg tudott tenni a templomért, de a vízzel és a forgalommal nem tud versenyt tartani és egy komoly felújítást nem tud finanszírozni.

A gyülekezet lelkésze kiemelte, hogy a teljes külső- belső megújulás mellett a száz éves palatető cseréjére is szükség lenne. Reméli, hogy a reformáció 500 éves évfordulójára megújulhat teljesen a templom, ugyanis a torony és a két óratorony a felújítás után nagyon el fog ütni a templom többi részétől, így a lelkipásztor abban bízik, hamarabb tud a külső felújításra pályázaton nyerni az egyházközség. Emellett a gyülekezet szeretné, ha a templom belseje is megújulna és kisebb, fűtött helyiségeket tudnának kialakítani a templomtérben.

A mostani beruházásnak október 31-ig kell elkészülni. A munkálatok végeztével a gyülekezet tagjai újra tudják használni majd a templom főbejáratát.

Az Európa Rádió Veres János lelkipásztorral a témában készített interjúját, itt hallgathatják meg.

Forrás: ttre.hu

achat achat belgique anabolic steroids before and after

Adományok a templom felújítására

A templom felújítására szánt adományokat a 11738008-20885469 számú, OTP Banknál vezetett számlaszámunkra várjuk.

Magunkról

Közösségünkben fontosnak tartjuk a tudásban való gazdagodást, a hitben való elmélyülést, és az egyre jellemesebb életet. A hála megnyilvánulásait a mi Urunk iránt, valamint a hitünk látható módon való felkínálását másoknak.

Milyen jelek követnek?

A hívő keresztyén ember életét jelek követik [...] Beszéljünk arról, hogy téged milyen jelek követnek? Jel az is, ha olvasod a Bibliát a gyülekezetedben, ha megtanulsz szabadon imádkozni, de jel az is amikor imádságban gyógyítasz másokat, ha segítesz valakinek. Jel az is, ha rendszeresen az Úr asztala elé járulsz. És jel az is, ha megváltozol. De, micsoda egy jel az!