Debrecen-Árpád téri Református Egyházközség

A Skót Egyház Dumfries és Galloway Egyházmegyéjének küldöttsége idén húsvét után, április 18-án, kedden érkezett hozzánk és vasárnap délig maradt Debrecenben. Gyülekezetünkbe hárman jöttek testvérgyülekezetünkből, a dumfriesi St Mary's-Greyfriars' Church-ből: a már ismert Janet McSharry, Anne Mackie és Bet Archibald. Itt-tartózkodásuk ideje alatt a Debreceni Egyházmegye szervezett számukra és a küldöttség további tagjai számára programokat, melynek témája: idősek az egyházban (idősgondozás: nappali ellátás, szeretetotthonok; idősek közötti misszió). A vasárnapi istentiszteleten mindhármukkal találkozhattunk és átadhattuk a gyülekezetünk támogatását a "Lets Build a House" programhoz.

 

As you may recall a notice was placed in the magazine for people to consider going out to Hungary to visit our twinned church, Arpad Ter in Debrecen, as part of a Presbytery visit to Hungary.

I went on this trip along with another 12 people, leaving from Edinburgh on April 21, returning a week later. It was an extremely pleasant but busy trip – visiting Hungarian Reformed Churches in Debrecen and the surrounding countryside and spending a day in Romania, again visiting Reformed Churches.


Ajánlott oldalak
Milyen jelek követnek?

A hívő keresztyén ember életét jelek követik [...] Beszéljünk arról, hogy téged milyen jelek követnek? Jel az is, ha olvasod a Bibliát a gyülekezetedben, ha megtanulsz szabadon imádkozni, de jel az is amikor imádságban gyógyítasz másokat, ha segítesz valakinek. Jel az is, ha rendszeresen az Úr asztala elé járulsz. És jel az is, ha megváltozol. De, micsoda egy jel az!

Magunkról

Közösségünkben fontosnak tartjuk a tudásban való gazdagodást, a hitben való elmélyülést, és az egyre jellemesebb életet. A hála megnyilvánulásait a mi Urunk iránt, valamint a hitünk látható módon való felkínálását másoknak.