Debrecen-Árpád téri Református Egyházközség

 
 

A nagy megemlékezések véget érnek október 31-én. De mi lesz azután?

Mi ebben a gyülekezetben nem szeretnénk, ha minden ugyanúgy maradna. Az újabb fél évezredet ezzel az asztallal szeretnénk kezdeni, felvetve a kérdést: Mi lesz október 31-e után? Mindenszentek és halottak napja? Vagy Október 32-e?

Veres János lelkipásztor

 A DEHIR oldalán megjelent cikk itt olvasható. 

A feltett kérdésekre a vasárnapi istentiszteleteken kaphatjuk meg a választ. A már elhangzott igehirdetéseket a kérdésre kattintva lehet olvasni és hallgatni.

2018. január 14.

Nem torz elképzelés Istennel írásban kommunikálni?
500 év után nem szembesülésre s önvizsgálatra lett volna szükség inkább, mint erre a projektre?

2018. január 21.

Hogyan állt elő a világ? Isten teremtette, evolúció, esetleg mindkettő?

2018. január 28.


Miért teremtette Isten a Sátánt? Mennyivel jobb lenne minden…Mi célból teremtette az embert? Miért hagyta hogy bűnössé váljanak? Hol bukott el Lucifer?

2018. február 4.


Szülő gyermek kapcsolata (Megbocsátható-e az, ha az ember nem hagy rá mindent a szüleire?) Akkor is ha ebből persze konfliktusok vannak?

2018. február 11.

Miért kapok újabb kihívásokat? És miért mindig hasonlókat?
2018. február 18.                        

Miért vannak gyilkosságok, háborúk, abortusz, Miért engeded? Miért van ennyi gonoszság? Miért van ennyi békétlenség, vérrontás? Miért van ennyi éhező gyermek, míg mások dúskálnak?

2018. február 25.
 
Van-e értelme a kérő imának? Ha Isten akarata teljesül, tudom befolyásolni?

2018. március 4.

Az Ószövetség miért a keresztyének szent könyve? Hogyan lehet egyenrangú kijelentés az Újszövetséggel?

2018. március 11.

Miért szállt alá a poklokra? Hogyan kell ezt érteni?

2018. március 18.

Ha Isten mindenható, miért így imádkozunk? „Legyen meg a te akaratod”? Van úgy hogy nem az Ő akarata érvényesül?

2018. március 25.
Virágvasárnap

 

A fenyítő Isten szeretete Zsid. 12:4-7. Hogyan tudom megkülönböztetni, ha sok-sok rossz dolog történik az életemben?

 -------------------------  
 2018. április 22.
Egyházlátogatás
 
 2018. április 29. Te mit csinálnál a helyemben, ha nem engednének a számítógépen játszani? Mi a keresztyénség válasza a kyber kultúrára? Az életünket már szinte a neten éljük. Ott ismerkedünk, ott művelődünk, stb.  
 2018. május 6.
Anyák napja
 
2018. május 13. Miért van az, hogy a hívők gyűlölködőbbek, mint a nem hívők, vagyis az ateisták? ...Számomra, ateista számára, ez hiteltelenné teszi az egészet.
2018. május 20.
Pünkösd
 
2018. május 27. Léteznek-e Ufók? Ha vannak idegen civilizációk, hihetnek-e Istenben? Vagy egyedül vagyunk, és akkor még érdekesebb minden.
2018. június 3. Sok mindent szeretnénk, de minden értéktelen, mert semmit sem szerezhetünk meg, ha nem a mennyből adatott meg nekünk.
2018. június 10. Mennyi embert bír el a Föld? Isten tudja, mi csak találgatunk, egyesek meg  megpróbálják modellezni, kiszámolni...Örüljünk az egynek? Tetszik-e ez Istennek?
2018. június 17. Miért nincs visszatartó ereje a rossz dolgoknak? Jézus kettős természete hogyan értendő? Olyan volt, mint a görög félistenek?
2018. június 24. Bűn-e akkor a családtervezés, a fogamzásgátlás házasságon belül?Miért ad Isten olyan helyekre gyermeket ahol nem várják, és oda meg nem ahol nagyon szeretnék?
2018. július 1. Mutassátok meg nekem a Krisztust!
2018. július 08. Miért a kisemberek kerülnek be a börtönökbe? A nagyokat miért védi jobban a törvény? Akkor meg hol van az Isten igazsága?
2018. július 15. Miért akarta eltitkolni az emberek előtt Isten a tudást az Éden kertjében? Miért veszélyes az, ha az ember tudást akar szerezni magának?
2018. július 22. Miért van az, hogy amikor Istenre hivatkozom akkor kinevetnek? Börtönben, bíróságon...
2018. július 29. Miért van ennyi vallás? Honnan tudjuk melyik az igazi? Sokféle keresztyén is van. Még ők sem értenek egyet sok dologban. Hogyan hihetnénk akkor nekik?
2018. augusztus 05. Amikor társat kértem, azt kértem, hogy a te dicsőségedre éljünk. Aztán azóta, hogy házas vagyok, olyan sokat imádkozom azért, hogy segíts, tudjunk változni mind a ketten... A te neved lehetne magasztosabb - miért nem adod meg? Évek óta kérem.
2018. augusztus 12. Van reinkarnáció? Igaz, hogy a Bibliából kivették a bizonyító Igéket? Mi van, ha tévednek? Van különbség?
2018. augusztus 19. Új kenyér
2018. augusztus 26. A Da Vinci-kódról mi a véleménye az Egyházának? Jézusnak miért nem 2018lehettek leszármazottai? Olyan nagy dolog lenne ez?
2018. szeptember 2.

Boldogság
Van egy nagy kérdésem, ami már régóta foglalkoztat, Hogyan lehetnék boldog? Olyan nagyon üresnek és céltalannak érzem magam. A bulik, a siker csak időleges örömöket adnak nekem. Hol találom a tartós, valódi boldogságot? Remélem most választ kapok! Köszönöm! Zsombor
Hogyan tudok boldogabb életet élni? Sándor

2018. szeptember 9.

Isten és a „könyörtelen” halál
Azt szeretném kérdezni tőled, hogy miért él az egyik ember csak néhány évet, míg a más akár az idős kort is kitöltheti? Ez igazságos? Miklós
Miért lesz a 18 éves kislány halálos beteg? Andrea
Miért halt meg édesapám 34 évesen? Két árvát hagyott maga után. Andrea

2018. szeptember 16.

Látni akarom!
Nem lenne egyszerűbb, ha megjelennél minden ember számára és akkor nem lenne kérdés, hogy léteznél? Miklós
A világ mára nagyon hitetlenné vált. Miért ez a lelki-szellem sötétség Miért nem adsz valami egyértelmű jelet az embereknek, hogy végre megtérjenek és szeressenek Téged? Evelin

2018. szeptember 23.

Teremtő-rend
Hány világot teremtettél? Milyen a teremtett világ(ok) geometriai szerkezete? László

2018. szeptember 30.

Családban: papa, mama, gyerekek és Isten
Mond meg nekem, miért elégedetlen mindig velem apukám? Miért nem dicsér meg soha? Miért mindig csak bánt? Kriszti 5. osztály
Miért nem szeretik egymást az emberek? Miért váltak el a szüleim és bántják azóta is egymást? Béla

 


Ajánlott oldalak
Milyen jelek követnek?

A hívő keresztyén ember életét jelek követik [...] Beszéljünk arról, hogy téged milyen jelek követnek? Jel az is, ha olvasod a Bibliát a gyülekezetedben, ha megtanulsz szabadon imádkozni, de jel az is amikor imádságban gyógyítasz másokat, ha segítesz valakinek. Jel az is, ha rendszeresen az Úr asztala elé járulsz. És jel az is, ha megváltozol. De, micsoda egy jel az!

Magunkról

Közösségünkben fontosnak tartjuk a tudásban való gazdagodást, a hitben való elmélyülést, és az egyre jellemesebb életet. A hála megnyilvánulásait a mi Urunk iránt, valamint a hitünk látható módon való felkínálását másoknak.