Magyar Kőszál

Gyülekezeti lapunk, a Magyar Kőszál

Dr. Hegyaljai Kiss Géza, Árpád téri lelkipásztor, költő, a Magyar Sajtókamara tagja, 1938-ban indította el Magyar Kőszál néven gyülekezetünk hitbuzgalmi folyóiratát. A történelem azonban közbeszólt, így néhány évvel később a kiadás megszakadt. 2000 karácsonya előtt fogalmazódott meg a gondolat, hogy élesszük újjá a szép előzményekkel rendelkező folyóiratunkat.

Az évek folyamán mind alakilag, mind tartalmilag változott az újság. Egyre több rajz, elgondolkodtató cikk jelent meg a fontos információk mellett. 2005-ben az Elektronikus Periodika Adatbázis (EPA) tagjai lettünk. 2010-ben elérkezett a megújulás ideje is, amely nem csupán a külalakban nyilvánult meg. Amellett, hogy új grafikai elemekkel gazdagodott a borító (összhangban a honlappal), megpróbált még interaktívabbá tenni tartalmilag. Több kép – több információ. Kialakultak állandó rovataink: Meditáció, Gyülekezeti élet, In memoriam, Nőszövetség, Gyülekezetépítés, Olvasósarok, Kuckó–Gyermeksarok. 2015-ben ismét arculatváltásra kerül sor, megváltozik a lap mérete, tördelése, grafikája, természetesen most is a megújult honlaphoz kapcsolódva.

A sokszorosításban is előre léptünk: 10 évig fénymásolóban sokszorosított a kiadványunkat, majd 2010 óta nyomdában készíttetjük a borítóján színes, belíven fekete-fehér gyülekezeti lapot.

Kezdetben az egyházi ünnepekhez igazodva, é négy alkalommal jelent meg 6-8 oldal terjedelemben, 2010 decemberétől 12-16 oldal terjedelemben, évi három alkalommal. Az idei arculatváltással visszatérünk az évi négy megjelenéshez.


Letölthető példányok:

Elektronikus Periodika Adatbázis ArchívumElektronikus Periodika Adatbázis Archívum
Gyülekezetünk korábbi honlapja

 

 

first steroid cycle