Debrecen-Árpád téri Református Egyházközség

Dr. Hegyaljai Kiss Géza, Árpád téri lelkipásztor, költő, a Magyar Sajtókamara tagja, 1938-ban indította el Magyar Kőszál néven gyülekezetünk hitbuzgalmi folyóiratát. A történelem azonban közbeszólt, így néhány évvel később a kiadás megszakadt. 2000 karácsonya előtt fogalmazódott meg a gondolat, hogy élesszük újjá a szép előzményekkel rendelkező folyóiratunkat.

Az évek folyamán mind alakilag, mind tartalmilag változott az újság. Egyre több rajz, elgondolkodtató cikk jelent meg a fontos információk mellett. 2005-ben az Elektronikus Periodika Adatbázis (EPA) tagjai lettünk. 2010-ben elérkezett a megújulás ideje is, amely nem csupán a külalakban nyilvánult meg. Amellett, hogy új grafikai elemekkel gazdagodott a borító (összhangban a honlappal), megpróbált még interaktívabbá tenni tartalmilag. Több kép – több információ. Kialakultak állandó rovataink: Meditáció, Gyülekezeti élet, In memoriam, Nőszövetség, Gyülekezetépítés, Olvasósarok, Kuckó–Gyermeksarok. 2015-ben ismét arculatváltásra kerül sor, megváltozik a lap mérete, tördelése, grafikája, természetesen most is a megújult honlaphoz kapcsolódva.

A sokszorosításban is előre léptünk: 10 évig fénymásolóban sokszorosított a kiadványunkat, majd 2010 óta nyomdában készíttetjük a borítóján színes, belíven fekete-fehér gyülekezeti lapot.

Kezdetben az egyházi ünnepekhez igazodva, é négy alkalommal jelent meg 6-8 oldal terjedelemben, 2010 decemberétől 12-16 oldal terjedelemben, évi három alkalommal. Az idei arculatváltással visszatérünk az évi négy megjelenéshez.


Letölthető példányok:

Elektronikus Periodika Adatbázis ArchívumElektronikus Periodika Adatbázis Archívum
Gyülekezetünk korábbi honlapja

 

 

first steroid cycle

Ajánlott oldalak
Milyen jelek követnek?

A hívő keresztyén ember életét jelek követik [...] Beszéljünk arról, hogy téged milyen jelek követnek? Jel az is, ha olvasod a Bibliát a gyülekezetedben, ha megtanulsz szabadon imádkozni, de jel az is amikor imádságban gyógyítasz másokat, ha segítesz valakinek. Jel az is, ha rendszeresen az Úr asztala elé járulsz. És jel az is, ha megváltozol. De, micsoda egy jel az!

Magunkról

Közösségünkben fontosnak tartjuk a tudásban való gazdagodást, a hitben való elmélyülést, és az egyre jellemesebb életet. A hála megnyilvánulásait a mi Urunk iránt, valamint a hitünk látható módon való felkínálását másoknak.