Debrecen-Árpád téri Református Egyházközség

Szolgálattévők: 

Igét hirdet: Veres János lelkipásztor
Bibliát olvas: Tóth László
Imádkozik: Szilágyiné Asztalos Éva
Orgonál: Fejszés Dániel kántor, presbiter

Hogy tudjunk közös dolgainkról - 2018-02-11

 Meghallgatható: Itt!

KIHÍVÁS

Lekció: 1Móz 3,15-19; Textus: 2Tim 4,7-8

 

„Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam, végezetre eltétetett nekem az igazság koronája, amelyet megad nekem az Úr, az igaz bíró ama napon; de nemcsak énnekem, hanem mindazoknak is, akik várva várják az ő megjelenését.” (2 Tim 4,7-8)

Nagy szeretettel köszöntök mindenkit a mai vasárnapon, amikor arra a kérdésre keressük a választ, hogy

„Miért vannak kihívások az ember életében? Miért mindig ugyanazok? Vagy legalábbis hasonlóak?”

Amikor ezt a szót hallom, nekem mindig a Kihívás Napja (Challenge Day) jut az eszembe. (1982, Kanada) Két város vezetői szerették volna eldönteni, melyikük városa a sportosabb. Mára az egész világon népszerű mozgalommá nőtte ki magát.

Vannak nemes kihívások, például nagyon jó eredménnyel elvégezni egy egyetemet, vagy mindent elkövetni azért, hogy ő legyen a párod. De, kihívás méltósággal megöregedni, egymás mellett szeretetben. Az olimpiai eszme ezt a kihívást intézi hozzánk: gyorsabban, magasabbra, messzebb! És, az élet kihívásainak is meg kell, meg lehet felelni! Sőt...

Az interneten olvastam:

Az írás címe: Pszichothriller: Sorra szedi áldozatait az internetes gyilkos kihívás. (Atv. Nagyvilág 2017-03-24 07:06:00)

Itt egy másik:

„A mostani őrültség kísértetiesen emlékeztet egy 2015-ös kihívásra, amelyben a cél 72 órányi „eltűntnek nyilvánítva" státusz volt. Akkor Észak-Írországban nagy port kavart, amikor a 14 évesnél fiatalabb tinédzserek is eltűntek.”

Kihívások és kihívások között is vannak tehát különbségek! Fontosnak gondolom megérteni, hogy jóra való kísértés valószínűleg nincs, de jóra való felhívás létezik! Nem mi tűzzük ki, hanem Isten.

Azért választottam a bűnbe esés történetét, mert nincs nagyobb kihívás számunkra annál, minthogy megszületünk és életben kell maradjunk. Ráadásul az örök életre! Az édenkertben az ember védve volt, de a gyermeknek is meg kell születnie egyszer. Amikor az ember az édenen kívül találta magát – a bűn által eltorzult Istenképpel –, na ez az igazi kihívás számára. Innentől kezdve pedig már nincs megállás.

Isten kihívásokat intéz hozzánk, hogy kilépjünk a komfort zónánkból! Mivel ezt nem akarj elhagyni, ezért sokszor krízisek vannak ez életünkben, ami nem mindig probléma. Lehet lehetőség is! Ha valaki azt érzi, hogy kihívások előtt áll, és ezek hasonlóak, akkor gondolja végig, hogy

1- Lehet, hogy megrekedt az élete valahol és Isten ezzel akar üzenni, hogy vegye észre? (Pl. Jónás története) Elég nagy kihívás Ninive megtérítése.

2- Újabb feladatokra akarja felkészíteni! (Pl. Pál apostolt Damaszkuszi útja) Gondoljunk csak bele...

Továbbfejlődés lehet-e kihívások nélkül? Aligha! Vagyis a kihívásoknak nagyon fontos szerepe van az életünkben. Felnőni, férjnek vagy feleségek, szülőnek lenni, mind-mind kihívások, melyeknek meg is tudunk felelni.

Ugyanakkor van egy kihívásunk, amit maga Isten intéz mindannyiunkhoz: ez a kihívás az örök életre! És ebben a játékban sokan nem állunk jól. A magunk erejére hagyatkozva bizony bajban lennénk. Ez egy olyan kihívás, melynek csak együtt Krisztussal tudunk megfelelni. Ráadásul egy olyan világban, ahol a kísértések tömkelege vár ránk, és ahol újabb és újabb lehetőségek kínálják magat. Van-e nagyobb cél, mint ennek az elvárásnak, kihívásnak megfelelni? És ez is, mint minden kihívás, az életedről szól, úgy hogy megmaradsz becsületesnek. Megpróbálsz minden nap boldognak lenni! Egy áldozatos életet élni!

És mint minden játékban, kihívásban, kérhetsz segítséget. Az életben is így van! A segítség pedig az a Jézus, aki nem hagy magunkra, aki soha, míg itt járt köztünk testben, soha sem kérte, hogy imádj. Viszont kérte, hogy kövessük, hogy mozgásban legyünk, mert „megállni nagy veszély”. Fogadd el az Isteni kihívást, hiszen ha ezzel a néhány évtizeddel nem tudsz mit kezdeni, mit kezdenél az örök élettel, melyről egyik kedvenc amerikai színészem mondta: „az örökkévalóság nagyon–nagyon hosszú, és különösen a vége felé” (Woody Allen.)

Irma nénire gondolok most, és azokra, akik ezzel az meggyőződéssel mennek el, „ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam, végezetre eltétetett nekem az igazság koronája...” Ők mind győztesek az élet nagy játékában. Tudtad?

Ámen.

 

danabol online
boldenona pre?o n how to get steroids boldenona pre?o

Ajánlott oldalak
Milyen jelek követnek?

A hívő keresztyén ember életét jelek követik [...] Beszéljünk arról, hogy téged milyen jelek követnek? Jel az is, ha olvasod a Bibliát a gyülekezetedben, ha megtanulsz szabadon imádkozni, de jel az is amikor imádságban gyógyítasz másokat, ha segítesz valakinek. Jel az is, ha rendszeresen az Úr asztala elé járulsz. És jel az is, ha megváltozol. De, micsoda egy jel az!

Magunkról

Közösségünkben fontosnak tartjuk a tudásban való gazdagodást, a hitben való elmélyülést, és az egyre jellemesebb életet. A hála megnyilvánulásait a mi Urunk iránt, valamint a hitünk látható módon való felkínálását másoknak.