Párbeszéd asztala

Mindenkinek van olyan kérdése, amit nyilvánosan nem mer feltenni. Erre ad most lehetőséget a Párbeszéd asztala, melyet az Árpád téri református gyülekezet egyik tagja készített, és 2018-ban hónapról-hónapra más-más intézményben kap helyet. A feltett kérdésekre a vasárnapi istentiszteletek során kaphatjuk meg a választ.

Kérdések és válaszok itt!

Programjaink

  • Július - Családi tábor Tivadaron (2018.07.30-08.02.)
  • Október -  Reformációi alkalom
  • November  - Áldásos Istentisztelet/Advent 1. vasárnapján
  • December - Gyermek karácsony
  • December - Bowling kupa
  • December - Óévbúcsúztató túra

Eseménynaptár

Március 2019
H K Sz Cs P Szo V
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Ki van itt?

Oldalainkat 152 vendég és 0 tag böngészi

2015.12.13.

Szolgálattévők:
Igét hirdet: Veres Jánosné, lelkipásztor
Bibliát olvas: Juhos Krisztina
Imádkozik: dr. Kanyó Andrásné presbiter
Kátét olvas: Zilahiné Tóth Ágnes
Orgonál: Huga Sándor kántor, presbiter

Advent 3. vasárnapja
„... vele együtt mindent?”

Lekció: Mt 6,25-34; Textus: Róm 8,32

Jézus azzal a céllal érkezett a földre, hogy az embereket, téged és engem visszavezessen a Mennyei Atyához. Utat készített a menny és a föld között. Csak ezen az „Úton” lehet megközelíteni azt országot amit Jézus Isten országának nevez. Jézus abban az imádságban, amit csak így nevezünk: „Mi Atyánk”, elénk állít egy fontossági sorrendet. Az Atya iránt érzett mély szeretetét és iránta való engedelmességét tárja elénk az imádság első részében, mintegy arra tanítva bennünket, hogy számunkra is az Atya megismerése, mindenhatóságának elismerése, az Ő akaratának teljesítése legyen az életünkben a legelső helyen.
A mi Urunk teljesen tisztában volt azzal, hogy Isten akaratának és országának a keresése közben az embereknek szükségei is vannak, Ha éhesek vagyunk, ennünk kell. Ruhára van szükségünk, otthonra van szükségünk, stb. Amikor ötezer embert tanított Jézus és látta a nap végén, hogy táplálékra van szükségük, akkor öt kenyér és két hal megáldása után megetette az Ő beszédét hallgató sokaságot.

Amikor Jézus azt kéri, hogy „a mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma”, azzal azt ismeri el, hogy minden szükségletünknek a forrása egyedül a mi mennyei Atyánk, Jézus ezzel a kéréssel arra buzdít, hogy ne féljünk kéréseinkkel Isten elé menni. Ő pontosan tudja, hogy mikor mire van szükségünk. Jézus a kérést a mára irányítja. Ma add meg nekünk Atyánk amire szükségünk van. Nem a tegnapról, nem is a holnapi szükségeinkről beszél Jézus, hanem a máról. „Elég minden napnak a maga baja”-tanít Jézus. Ne akarjunk felhalmozni magunknak felesleget, mert úgy járunk mint az Ó-szövetségben a pusztai vándorlás során az egyiptomi fogságból kiszabadított zsidó nép. Isten Mózes által a nép tudtára adta, hogy csak annyi mannát szedhetnek magnak egy nap, amennyit meg is tudnak enni. Se többet, se kevesebbet, mert másnapra a felesleg megkacosodik. Voltak akik megtartották az Úr parancsát, voltak akik nem hittek Neki, sokan nem tudtak Isten gondviselő hatalmában bízni. Pedig az Úr egészen addig gondoskodott a mindennapi mannáról, amíg meg nem érkeztek Kánaán földjére.
Jézus is erről az Atyai gondviselésről akar bennünket biztosítani, amikor ezt mondja: „ne aggódjatok életetekért, hogy mit egyetek, vagy mit igyatok, se testetekért, hogy mibe öltözködjetek.” Az ég madaraira a mező liliomaira irányítja a kételkedő ember figyelmét, Isten a mező virágait is öltözteti, az ég madarait táplálja, rólunk pedig elfeledkezne ? A mi Atyánk számára mi sokkal értékesebbek vagyunk mint mi azt gondolnánk.
ÉRTÉKES VAGY!!! Az értékes dolgokra vigyázni szoktunk, kedvesek számunkra, megőrizzük, figyelünk, nehogy valami baj essen. Ha valaki értékes neked akkor annak igyekszel a kedvébe járni, lesed a gondolatait, figyeled, nem szenved e valamiben hiányt. Isten számára mi mindennél értékesebbek, kedvesebbek vagyunk. Hiszen értünk még a legkedvesebbnek, a saját Fiának sem kedvezett, hanem odaadta Őt valamennyiünkért. Akkor mennyire is vagyunk ÉRTÉKESEK? Ki sem lehet szavakkal fejezni. Odaadta értünk Jézust, hogy vele együtt mindent nekünk ajándékozzon.
VELE EGYÜTT! Nem nélküle, nem csak egy kicsit vele, teljes egészében VELE, csak is VELE együtt ajándékoz meg bennünket mindennel amire éppen szükségünk van. Jézus ezért mondja: „keressétek először Isten országát és az Ő igazságát és mindezek ráadásként megadatnak majd nektek,”
Keresd Jézust, keresd mindennap az Ő igazságát a tanításait és ráadásként Isten gondoskodni fog rólad! Kezd vele a napodat, tedd azt amit Ő tett bizonyos helyzetekben, mond azt amit Ő mondott azoknak az embereknek, akik megkeresték, tanítsd azt amit Ő tanított. Meglátod a Mennyei Atya az Ő Fiáért gondodat viseli. Kérj Tőle és ad neked, zörgess és megnyitja neked az ajtókat, keress és Isten segít neked megtalálni és helyrehozni mindazt amiről lemondtál és amit elveszítettél.
Akard Jézust az életedbe a szavaidba, a kapcsolataidba. Vidd be őt a házasságodba, a munkahelyedre, a gyermekeiddel való kapcsolatodba és áldás lesz az életeden. Isten meg akar adni nekünk mindent, amire szükségünk van. De, csak VELE EGYÜTT!!! Isten először Jézust akarja neked adni, hogy majd jól tudj élni a ráadásokkal és mindig emlékezz, kitől kaptad és kinek köszönheted azt a sok mindent és azokat az embereket, akiket Isten ráadásként adott neked.
Ámen.

n 50 ing steroids steroids online

Magunkról

Közösségünkben fontosnak tartjuk a tudásban való gazdagodást, a hitben való elmélyülést, és az egyre jellemesebb életet. A hála megnyilvánulásait a mi Urunk iránt, valamint a hitünk látható módon való felkínálását másoknak.

Milyen jelek követnek?

A hívő keresztyén ember életét jelek követik [...] Beszéljünk arról, hogy téged milyen jelek követnek? Jel az is, ha olvasod a Bibliát a gyülekezetedben, ha megtanulsz szabadon imádkozni, de jel az is amikor imádságban gyógyítasz másokat, ha segítesz valakinek. Jel az is, ha rendszeresen az Úr asztala elé járulsz. És jel az is, ha megváltozol. De, micsoda egy jel az!