Párbeszéd asztala

Mindenkinek van olyan kérdése, amit nyilvánosan nem mer feltenni. Erre ad most lehetőséget a Párbeszéd asztala, melyet az Árpád téri református gyülekezet egyik tagja készített, és 2018-ban hónapról-hónapra más-más intézményben kap helyet. A feltett kérdésekre a vasárnapi istentiszteletek során kaphatjuk meg a választ.

Kérdések és válaszok itt!

Programjaink

  • Július - Családi tábor Tivadaron (2018.07.30-08.02.)
  • Október -  Reformációi alkalom
  • November  - Áldásos Istentisztelet/Advent 1. vasárnapján
  • December - Gyermek karácsony
  • December - Bowling kupa
  • December - Óévbúcsúztató túra

Eseménynaptár

Március 2019
H K Sz Cs P Szo V
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Ki van itt?

Oldalainkat 43 vendég és 0 tag böngészi

2015.11.15.

Szolgálattévők:
Igét hirdet: Veres János lelkipásztor
Bibliát olvas: Kurta Sándorné Marcsi
Imádkozik: Papp Attiláné Selyben Piroska ref.lp.
Kátét olvas: Lukács Marika
Orgonál: Huga Sándor kántor, presbiter

Az én Atyám

Lekció: Jn 10,30-33; Textus: Mt 11,27

Szeretnék nektek egy nagy örömhírt mondani! Bár hiszem, hogy tudjátok: Isten nagyon szeret minket. Úgy, ahogyan vagyunk.
De! Azt akarja, hogy változzunk meg. Hogy közeledni tudjon hozzánk még inkább.
Legyünk őszinték! Eszünkbe jutna valaha is, az Ószövetségben megjelent Istent Atyánknak szólítani?


Csodálkozol azon, hogy még a nevét sem ejtették ki? Tudjátok, a (יְהֹוָה) Jahve szó helyett az אֲדֹנָי Úr szavat kellett olvasni, így jön létre a kevert írású יְהֹוָה (yəhōwāh) alak, aminek téves egybeolvasása eredményezi a Jehova szót.
Tudtátok, hogy nekünk is van egy Jehova kezdetű énekünk: a 228. dicséret?

Ezt is jó tudni, de fontosabb az, hogy megismerjük Jézus szavait:
Káromlásért akarták megkövezni, merthogy „ember létedre Istenné teszed magad” - mondják! Ez pedig a legnagyobb bűn a monoteizmusban, az egy Istent vallók között. Máig nem változott semmi: a zsidók és az arabok ugyanolyan értetlenül tekintenek ránk keresztyénekre, mint mindig is, a Szentháromság tisztelete miatt. De, mire tanított Jézus?

1- „Aki engem látott, az látta az Atyát”és „Én és az Atya egy vagyunk!” Gondolkodjunk csak! A világ sóvárogva várja Isten fiainak a megjelenését. És tudj, hogy Istennek fiai azok, akiket a Lélek vezet, akkor... aki minket lát: látnia kell a Krisztust.
Vonj le a következtetést: vagyis, keresztyén hitünk annyit ér, amennyi meglátszik rajtunk! Hiszen kire kell mutatnunk, ha nem a Krisztusra?

Istent úgy kell szeretnünk, hogy a másik emberben felfedezzük az Istenképűségét, vagyis csak másokat mentve menekülhetünk meg mi magunk is. Ezért az a küldetése minden keresztyénnek, hogy „emberhalász legyen”!

2-Krisztus, a megváltás által, minden benne és az Atyában hívő embert az Ő természetfölötti családjába akar bevonni a Szentlélek által.
„Mert aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát, az nékem fivérem, nővérem és anyám (Mt 12, 50)” - mondta Jézus. Vagyis a vérségi leszármazás mellett létezik egy lelki származás is. A magyar testvér szó mindkettőt jelenti! Vagyis, mi itt mindannyian egy család vagyunk! És ez a mi otthonunk. A családban vannak nézetletérések? Különbségek? Viták? Hogyne lennének! A kérdés az, hogy meg tudj-e beszélni azokat. Ezért ameddig egy ekkora gyülekezet nem tud egy nagy családdá válni, addig a családod sem tud egy kis gyülekezet lenni!

3- Ha Istent Atyámnak nevezhetem, akitől a fiúság lelkét kaptam, akkor Jézus (amellett, hogy a Szentháromság második személye) nekem nemcsak Uram, hiszen ha ugyanaz az Atyánk, akkor lelki értelemben vett testvérem. Értitek? Nemcsak fiú vagyok, hanem örökös, és Isten ígéreteinek a birtokosa! Jézus miatt! De, mit kell értenem a ...

mennyország alatt? Érdekes a kérdés, hiszen kicsit úgy tűnik, mint a görög Istenek ambrózia illatú „privát szent helye” az Olimposz hegyén. A „menny” kifejezés csak az Újszövetségben 276-szor szerepel.
Amikor J. Gagarin végrehajtotta azt a bizonyos történelmi űr repülését, visszaérkezve lenyilatkozta a Pravdában: „nincs Isten, jártam ott”.
Nos, a 2Kor 12,1-9-ben azt olvass, hogy az apostol is járt ott, és elragadtatott egészen a harmadik égig. János apostol is láthatta a mennyei várost, ráadásul nagyon részletesen be is számolhatott róla (Jel 21).

De hol járt Gagarin, és hol járt Pál? Mert ha van harmadik ég, akkor lennie kell még kettőnek.
Az első mennyet általában „ég”-nek vagy „égbolt”-nak nevezi a Biblia. Ebben a régióban találhatók a felhők, és itt röpködnek a madarak, meg a repülők. (1Móz 6-8)
A második menny a „csillagközi tér” vagyis a világűr, ahol a csillagok, a bolygók és más égitestek vannak (1Móz 1,14-18)
A harmadik menny is valós hely lehet, hiszen Jézus megígérte, hogy helyet készít a mennyben az övéi számára (Jn 14,2)

Nem tudom, hogy csak hely vagy állapot is, vagy egyszerre mindkettő, de azt igen, mert meg van írva, hogy: „a régiek elmúlnak, és íme újjá lesz minden”. Tudom azt is, hogy az „újba” nem mehet be más, csak a megújult ember. Értsétek meg, egyszer minden elmúlik, veletek együtt!!!
„Mert aki meg akarja menteni az életét, elveszti, aki pedig elveszti az életét énértem, megtalálja.” (Mt 16,25) Megtalálja, sőt megtartja, mert Isten tartja ezután. Ő a Megtartó, és nincs más.
Ámen.

list of steroids 50 steroidtherapie n n

Magunkról

Közösségünkben fontosnak tartjuk a tudásban való gazdagodást, a hitben való elmélyülést, és az egyre jellemesebb életet. A hála megnyilvánulásait a mi Urunk iránt, valamint a hitünk látható módon való felkínálását másoknak.

Milyen jelek követnek?

A hívő keresztyén ember életét jelek követik [...] Beszéljünk arról, hogy téged milyen jelek követnek? Jel az is, ha olvasod a Bibliát a gyülekezetedben, ha megtanulsz szabadon imádkozni, de jel az is amikor imádságban gyógyítasz másokat, ha segítesz valakinek. Jel az is, ha rendszeresen az Úr asztala elé járulsz. És jel az is, ha megváltozol. De, micsoda egy jel az!