"Isten szeretet"

(1Ján 4,16)

 

Köszöntés

Kakas red

Örülünk, hogy ellátogattál a honlapunkra!
Jó böngészést kívánunk!
Szép napot neked és az Úr áldjon! 

Mottónk

ablak red

Egy ilyen kis gyülekezet is lehet egy nagy család, és a te családod is lehet egy kis gyülekezet.

Küldetés nyilatkozatunk

kapu red

Közösségünkben fontosnak tartjuk a tudásban való gazdagodást, a hitben való elmélyülést, és az egyre jellemesebb életet. Tovább ...

Kapcsolat

kilincs red

Lelkész: Veres János lelkipásztor, gondnok: Szilágyi János.
Lelkészi Hivatal: 4028 Debrecen, Kassai út 12. Tel.: 52/412-801;
e-mail: debrecen-arpad.ter[kukac]reformatus.hu
Számlaszám: 11738008-20082374

Párbeszéd asztala

Mindenkinek van olyan kérdése, amit nyilvánosan nem mer feltenni. Erre ad most lehetőséget a Párbeszéd asztala, melyet az Árpád téri református gyülekezet egyik tagja készített, és 2018-ban hónapról-hónapra más-más intézményben kap helyet. A feltett kérdésekre a vasárnapi istentiszteletek során kaphatjuk meg a választ.

Kérdések és válaszok itt!

Programjaink

  • Július - Családi tábor Tivadaron (2018.07.30-08.02.)
  • Október -  Reformációi alkalom
  • November  - Áldásos Istentisztelet/Advent 1. vasárnapján
  • December - Gyermek karácsony
  • December - Bowling kupa
  • December - Óévbúcsúztató túra

Eseménynaptár

Március 2019
H K Sz Cs P Szo V
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Ki van itt?

Oldalainkat 158 vendég és 0 tag böngészi

Az Árpád téri templom felújítására fordítják a Város Báljának bevételét

A cívisváros önkormányzata 2017-ben is a Debreceni Egyetemmel, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával közösen rendezi meg a Város Bálját. A társadalmi eseményhez az idén is kapcsolódik jótékonysági akció, melyről a Kölcsey Központban adott tájékoztatást Papp László polgármester, Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora, Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke.

– 2017-ben harmadik alkalommal rendezzük meg az összefogás jegyében a város bálját, ez Debrecen legjelentősebb polgári eseménye – mondta Papp László. Mint felidézte, tavaly olyan jótékonysági célt választottak, ami nem városi ügyet karolt fel. 2016-ban minden korábbinál nagyobb összeg, 11 millió forint volt a bál jótékonysági bevétele. A pénzzel a kárpátaljai magyar kistelepülés, Salánk óvodabővítését támogatták. A debreceni jótékonysági bál bevételét jelképesen január végén adta át Papp László polgármester a kárpátaljai Salánk vezetőjének, Aljohin Viktornak.

Idén az Árpád téri templom felújítását szeretné támogatni Debrecen a bál bevételével.


Az 1910-es években épült Árpád téri templom Nyíl utca felőli részének rendbehozatala 2015 decemberére fejeződött be. Nemcsak új vakolatot kapott a torony belső része, de kicserélték az elektromos hálózatot és a nyílászárókat is. Kijavították a három födémszerkezetet, és új gerendákat építenek be. A templom belső és hátsó része azonban rendbehozatalra vár.

– Debrecennek ez a kiemelkedő szépségű temploma csak akkor tudja a szélesebb közösség céljait szolgálni, ha nem csak a vasárnapi istentiszteletnek ad helyet, hanem több kulturális eseménynek és gyülekezeti rétegalkalomnak is. Debrecen Báljának jótékony hozzájárulása nagymértékben segíti a város egyik építészeti emlékének helyreállítását, mellyel a templom egységes, az eredeti 1914-es átadáskori képet mutatná – hangzott el a sajtótájékoztatón

A város célja, hogy 2017 végére ismét teljes fényében pompázzon az Árpád téri templom, köszönhetően a város támogatásának és a bál bevételének is.

forrás: haon.hu

Fotó: Miskolczi János

sicuro

Kövess minket a Facebookon is

Adományok a templom felújítására

A templom felújítására szánt adományokat a 11738008-20885469 számú, OTP Banknál vezetett számlaszámunkra várjuk.

Magunkról

Közösségünkben fontosnak tartjuk a tudásban való gazdagodást, a hitben való elmélyülést, és az egyre jellemesebb életet. A hála megnyilvánulásait a mi Urunk iránt, valamint a hitünk látható módon való felkínálását másoknak.

Milyen jelek követnek?

A hívő keresztyén ember életét jelek követik [...] Beszéljünk arról, hogy téged milyen jelek követnek? Jel az is, ha olvasod a Bibliát a gyülekezetedben, ha megtanulsz szabadon imádkozni, de jel az is amikor imádságban gyógyítasz másokat, ha segítesz valakinek. Jel az is, ha rendszeresen az Úr asztala elé járulsz. És jel az is, ha megváltozol. De, micsoda egy jel az!