Párbeszéd asztala

Mindenkinek van olyan kérdése, amit nyilvánosan nem mer feltenni. Erre ad most lehetőséget a Párbeszéd asztala, melyet az Árpád téri református gyülekezet egyik tagja készített, és 2018-ban hónapról-hónapra más-más intézményben kap helyet. A feltett kérdésekre a vasárnapi istentiszteletek során kaphatjuk meg a választ.

Kérdések és válaszok itt!

Programjaink

 • Július - Családi tábor Tivadaron (2018.07.30-08.02.)
 • Október -  Reformációi alkalom
 • November  - Áldásos Istentisztelet/Advent 1. vasárnapján
 • December - Gyermek karácsony
 • December - Bowling kupa
 • December - Óévbúcsúztató túra

Eseménynaptár

November 2018
H K Sz Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Ki van itt?

Oldalainkat 151 vendég és 0 tag böngészi

Hogy tudjunk közös dolgainkról - 2018-01-01

 • Alkalmi kézműves torták készítése Baginé Pál Tímea 30/2711-654 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 • KOLOZSVÁRI-DONKÓ REBEKA zománcműves, mézesbábkészítő adventi kiállítása megtekinthető a gyülekezeti teremben.
 • Újra meghirdetjük az „élelmiszerbank” akciónkat. Krízis időszakban sokan fordulnak a gyülekezetünkhöz segítségért. Kérünk, hogy amikor boltba mész, minden nagyobb bevásárlásodnál gondolj másokra is ezen élelmiszerek egyikével:
 • Konzervek: 250 g-os nagy konzervek – pástétomok – vagdalthúsok – májkrémek – olajos, paradicsomos halak
 • Tésztafélék: spagetti – tarhonya – szarvacska
 • Szárazáruk: rizs – kristály cukor – olaj – kis csoki – cukorka
 • Tisztálkodó szerek: szappan – fogkefe – fogkrém
 • Aki szeretne gravírozott templomi üvegdíszt rendleni 6.000,- Ft/db áron, az iratkozzon fel a kitett ívre.
 • Tegnap 30 fővel vettünk részt az Óévbúcsúztató túrán, melyen 15 kilométert gyalogoltunk. A Pac és a Vekeri-tó közötti táv bővölködött látnivalókban, a résztvevők jó hangulata és a nagyszerű időjárás tette valóban feledhetetlenné számunka. Itt köszönjük meg Orbán Györgynek és feleségének, valamint fiának a Vekeri-tó mellett rögtönzött szeretetvendégséget. Köszönjük!
 • Megjelent gyülekezeti újságunk karácsonyi száma. Utolsó lehetőség, hogy a magáén kívül még valakiét magához vegye, feladja postán, vagy egy séta keretében bedobja a címzett postaládájába. Köszönjük!
 • Jövő évben változatlanul 8.000,- Ft/fő/év lesz az egyházfenntartói járulék.

Alkalmaink

Hétfő 9.00 óra Újévi istentisztelet

Szerda 16.00 – 17.00 bibliakör

Kedd – péntekig 8.00 – 9.00 óra reggeli alkalom

Szerda 17.15 órától „Három az egyben”
Ima- böjt- adakozás

 

Vasárnapi istentisztelet 9.00 órától a templomban

Vasárnapi iskola 9.00 órától a gyülekezeti teremben

Heti imatémánk:

Imádkozzunk azokért az emberekért, akik még nem ismerték meg az Urat, hogy az evangélium megvilágosítsa őket! Imádkozzunk családjainkért, hogy a szeretet, a kölcsönös bizalom, és az egység köteléke megerősödjék bennünk! Imádkozzunk azért, hogy az ez évben Istentől kapott jót felismerjük, és hálát tudjunk adni érte! Imádkozzunk az egész egyházért, hogy bizonyságot tudjon tenni az Úristen dicsőségéről, és utat mutasson az embereknek az igazi boldogság felé! Imádkozzunk minden magányosért, hogy Isten kegyelme megvigasztalja őket, és egyházi közösségeinkben társakra találjanak! Imádkozzunk azokért, akik Szilveszter este is a világi örömökben keresik a hamis boldogságot, tanítson meg az Úr mindannyiunkat a világi javak helyes használatára! Imádkozzunk azért, hogy az új esztendőben lelkileg megújulva, tudatosan minden nap az Úristent keressük, és ha megtaláltuk, szeretetét tovább tudjuk adni rászoruló embertársainknak! Imádkozzunk mindazon hívekért, akik ebben az évben távoztak el közülünk.

e españa 50 e

Magunkról

Közösségünkben fontosnak tartjuk a tudásban való gazdagodást, a hitben való elmélyülést, és az egyre jellemesebb életet. A hála megnyilvánulásait a mi Urunk iránt, valamint a hitünk látható módon való felkínálását másoknak.

Milyen jelek követnek?

A hívő keresztyén ember életét jelek követik [...] Beszéljünk arról, hogy téged milyen jelek követnek? Jel az is, ha olvasod a Bibliát a gyülekezetedben, ha megtanulsz szabadon imádkozni, de jel az is amikor imádságban gyógyítasz másokat, ha segítesz valakinek. Jel az is, ha rendszeresen az Úr asztala elé járulsz. És jel az is, ha megváltozol. De, micsoda egy jel az!