Párbeszéd asztala

Mindenkinek van olyan kérdése, amit nyilvánosan nem mer feltenni. Erre ad most lehetőséget a Párbeszéd asztala, melyet az Árpád téri református gyülekezet egyik tagja készített, és 2018-ban hónapról-hónapra más-más intézményben kap helyet. A feltett kérdésekre a vasárnapi istentiszteletek során kaphatjuk meg a választ.

Kérdések és válaszok itt!

Programjaink

  • Július - Családi tábor Tivadaron (2018.07.30-08.02.)
  • Október -  Reformációi alkalom
  • November  - Áldásos Istentisztelet/Advent 1. vasárnapján
  • December - Gyermek karácsony
  • December - Bowling kupa
  • December - Óévbúcsúztató túra

Eseménynaptár

Március 2019
H K Sz Cs P Szo V
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Ki van itt?

Oldalainkat 20 vendég és 0 tag böngészi

2018-05-20

Szolgálattévők: 

Igét hirdet: Veres János lelkipásztor
Bibliát olvas: Juhos Lászlóné és Borus László
Imádkozik:  Bagi Sándor
Orgonál: Fejszés Dániel kántor, presbiter

Hogy tudjunk közös dolgainkról - 2018-05-20

 

PÜNKÖSD

Lekció: Zsolt 104,1-18 és Róm 8,18-30; Textus: Róm 8,26-30

 

Nagy szeretettel köszöntelek benneteket az idei pünkösdön!

Mindenki tudja, mi történt az első pünkösdkör és mi történt az első gyülekezetekben. De, vajon tudjátok-e, hogy mi történik egyházunkban és gyülekezetünkben a Lélek által?

Három meglepő dologról szeretnék bizonyságot tenni a felolvasott bibliai szakasz alapján. Előbb azonban szeretném beazonosítani az Írás alapján azt, hogy kiket nevez a mi Urunk az Ő gyermekeinek.

Akiket Isten Lelke vezérel, azok Isten fiai.” (Róm 8, 14)

Adódik a kérdés: Hogyan vezet minket az Isten Lelke?

Mi már a Szentlélek korszakában élünk, amikor nem közvetlenül Jézussal vagyunk kapcsolatban, hanem magával a Lélekkel. Ezért a lélekkel együtt teszünk bizonyságot Jézusról, Krisztus pedig az Atyáról!

Olyan ez, mint amikor az ember leül a laptopja mellé és felmegy az internetre és megindul a letöltés.

Amikor a Lélek betölti az embert, valami hasonlót tapasztalunk meg. Megindul a letöltés… Sőt – emlékszel, ugye?–, alkalmas, képes és méltó leszel a feladatra!

1- Csakhogy, amikor imádkozunk, mi sem tudj „úgy kérni” ahogyan azt kell…

Miért nem tudj? Amikor Jézus bement a zsinagógába és az Ézsaiás tekercsből felolvasva a Lács 4. fejezete szerint ezt mondta „az Úrnak Lelke van énrajtam”. Minket nem tölthet be a Lélek? De Igen! De, mi nem birtokolj a Lelket, hanem Ő birtokol minket!

Mi, az Isten képe és hasonmása, képesek vagyunk az Isten által nekünk adott Lélek által kapcsolatba kerülni vele. Hiszen a bennünk levő Lélek kompatibilis a Szentlélekkel, aki:

2- „kimondhatatlan” fohászkodásokkal esedezik. Ez az, amiről azt kell mondanunk, hogy ami az Embernek lehetetlen, az az Istennél lehetséges!

Mit jelent, hogy kimondhatatlan? 1- Mi ezt a szót szokt használni, amikor nincs szó valaminek a jellemzésére. Úgy gondolom, hogy itt nem a leírhatatlan fohászkodás jellemzésére használja Pál, 2- hanem egyfajta tehetetlenség megoldására. Amit nem lehet kimondani, megfogalmazni, azt teszi a Lélek. 3- Bátorít a bizonyságtételre! Mert mindenkinek van egy története! Mit tett vele az Isten. Most hallgassunk meg egyet a sok közül.

Bizonyságtétel (Katika)

Nem mondhatj, hogy ha a Lélek esedezik értünk, akkor nekünk már nem is kell. Ez tévedés lenne.

Segítségünkre van erőtlenségünkben. Erősít a reménységben, és fohászkodik értünk. Aki ezt megérti és megéli, rájön, hogy minden, de minden a javára van!

3- Ha „minden”, akkor minden! A nem szeretem dolgok is! A szenvedés, a betegség, a fájdalmak, a veszteségek és igen még a halál is!

Amikor ez az Istenközelség tart, akkor csodás dolgokat élünk meg a Lélek által. Gondoljatok csak a kegyelmi ajándékaitokra és arra a szeretetre, amit még csak most tanulunk… Vagy gondoljatok a közösségünkre, ahol mind több és több embert tanít a Lélek imádkozni, adakozni, odafordulni a másikhoz.

Vagy gondoljatok arra, hogy mennyien szolgáltok már a gyülekezeti élet megannyi területén. És nézzetek magatokra, csak az utóbbi időben mennyit változtatok! Ez a mi „mindenünk”, ami a javunkra van! Mit hoz a jövő? Nem tudom! De azt igen, hogy a jövő is az Isten kezében van és azt az Ő Lelke által formálja. Maradjon is így!

Ámen.

 

 

 

 

 

 

 


 

e españa
um
italia steroid names e danabol

Magunkról

Közösségünkben fontosnak tartjuk a tudásban való gazdagodást, a hitben való elmélyülést, és az egyre jellemesebb életet. A hála megnyilvánulásait a mi Urunk iránt, valamint a hitünk látható módon való felkínálását másoknak.

Milyen jelek követnek?

A hívő keresztyén ember életét jelek követik [...] Beszéljünk arról, hogy téged milyen jelek követnek? Jel az is, ha olvasod a Bibliát a gyülekezetedben, ha megtanulsz szabadon imádkozni, de jel az is amikor imádságban gyógyítasz másokat, ha segítesz valakinek. Jel az is, ha rendszeresen az Úr asztala elé járulsz. És jel az is, ha megváltozol. De, micsoda egy jel az!