Párbeszéd asztala

Mindenkinek van olyan kérdése, amit nyilvánosan nem mer feltenni. Erre ad most lehetőséget a Párbeszéd asztala, melyet az Árpád téri református gyülekezet egyik tagja készített, és 2018-ban hónapról-hónapra más-más intézményben kap helyet. A feltett kérdésekre a vasárnapi istentiszteletek során kaphatjuk meg a választ.

Kérdések és válaszok itt!

Programjaink

  • Július - Családi tábor Tivadaron (2018.07.30-08.02.)
  • Október -  Reformációi alkalom
  • November  - Áldásos Istentisztelet/Advent 1. vasárnapján
  • December - Gyermek karácsony
  • December - Bowling kupa
  • December - Óévbúcsúztató túra

Eseménynaptár

április 2018
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Ki van itt?

Oldalainkat 369 vendég és 0 tag böngészi

2017-12-31

Szolgálattévők: 

Igét hirdet: Veres János lelkipásztor
Bibliát olvas: Szilágyi János gondnok
Imádkozik: Bíró Hajni
Orgonál: Fejszés Dániel kántor, presbiter

Hogy tudjunk közös dolgainkról - 2017-12-31

 Meghallgatható: Itt!

ÖT KENYÉR ÉS KÉT HAL

Lekció: Mk 6, 34-44; Textus: Mt 6, 33

 „De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek. Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja.” (Mt 6,33)

Csodálatos esztendőn lehetünk túl, több okból is Azért választottam ezt az Igét az esztendő legvégére, mert úgy gondolom, hogy ez az esztendő kiemelkedő időszak volt gyülekezetünk életében. És megint csak azt kell mondjam, több okból is! Pál apostol írja egy helyen, „ha dicsekszem is, az Úrban dicsekszem”. Nem dicsekedni szeretnék, hanem köszönetet mondani, mindenekelőtt Istennek és persze nektek is. Igen nektek!

De miért?- kérdezhetnétek?

Azért, mert együtt mertünk hinni abban, hogy ez az öt kenyér és ez a két hal elég lesz 5000 embernek! Nem mindenki lett volna képes ezt elhinni! Mert az az öt kenyér csak öt kenyér, és az a két hal is csak két hal- mondanák most is sokan. Persze, év elején talán még ti is ezt gondoltátok, de most, az év utolsó napja van és a hálaadásé.

Mi tette mindezt lehetővé? Az, hogy Isten országát kerestük, tettük a dolgunkat – sokszor igaz, nem a megszokott módon – és minden mást ráadásként kaptunk meg! Tekintsünk vissza a reformáció évére, a teljesség igénye nélkül!

Meghívtunk 5 német fiatal teológust néhány napra és beszélgetéseket szerveztünk számukra, az általuk összeállított új 95 tételből.

Istennek legyen ezért hála!

Vendégünk volt Miklya Zsolt, mindkét nemzetközi wittenbergi irodalmi pályázat nyertese.

Istennek legyen ezért hála!

Elkezdtük a szólj be a papnak mozgalmat a Bakelit nevű szórakozóhelyen. Ott voltunk a Campus fesztiválon is! Október 31-én Alapítvánnyá alakult a mozgalom.

Istennek legyen ezért hála!

Tavaly kezdeményeztük a börtönben egy imaterem kialakítását. Ahova padokat is ajándékoztunk! Azóta ott is tartunk a „szólj be a papnak” alkalmait!

Istennek legyen ezért hála!

Egész októberben buszmissziót folytattunk egy fél perces videóval a város tömegközlekedési eszközein.

Istennek legyen ezért hála!

54 nem „egyház-közeli emberrel” lemásoltattuk a Római levelet, sőt rávettük erre a skót testvérgyülekezetünket is. Az elkészült kézirat jelenleg a dumfries-i gyülekezet úrasztalán található!

Istennek legyen ezért hála!

Vendégül láttunk a megtelt templomban, egy 100 fős adventista szimfonikus zenekart a reformáció havában!

Istennek legyen ezért hála!

Útnak indítottuk az október 32-e asztalát is. Ahol kérdéseket lehet feltenni, melyeket megválaszolunk Istentiszteleteinken, web- és facebook oldalainkon is.

Istennek legyen ezért hála!

Létrehoztuk a „Gondviselés alapot”, egy nagylelkű adakozónk felajánlásával, és munkába állítottunk négy diakónust.

Istennek legyen ezért hála!

Hosszú évtizedek után végre emléket állítottunk a Vecsey-Bruckner házaspárnak és elnevezhettük róluk a templom melletti területet.

Istennek legyen ezért hála!

Van működő templom óránk és – Istennek legyen hála érte – egy megújult templom külsőnk.

Istennek legyen ezért is hála!

De! Én leginkább annak örülök, hogy voltak csodálatos pillanatok a gyülekezetünk életében.

- 14 alkalmunk van egy héten!

- Évek óta ti imádkoztok szabadon, ti tesztek bizonyságot és hirdetitek az Igét a családi gyülekezeti táborainkon.

- Szolgáltok a gyülekezeti élet legkülönbözőbb területein.

- És ti vagytok azok is, akik nélkül aligha lenne ilyen családias a gyülekezetünk.

Én azt gondolom, mi nem egy csodára váró gyülekezet vagyunk, hanem ellenkezőleg, mi részesei vagyunk a csodának, amihez alig-alig van közünk. Ez a csoda is az Övé, ahogyan mi is mindannyian, az elkövetkező esztendőben is.

Hogyan küld el minket Jézus a 2018-as esztendőre?

1-„Ne aggódjatok tehát a holnapért...” Az aggodalom, a félelem, a féltés, megeszi az ember hitét. Otthon legyen egy imasarkod, alakíts ki magadnak egy közösséget az Ige mellett! Járj templomba, és meg fogod látni: noha a munkád sem végezte el senki, a gyerekeket sem vitte el az iskolába senki, mégis könnyebb lett. Egyszóval, az életed megvárt, hogy ott folytasd, ahol abbahagytad.

2- „...a holnap majd aggódik magáért...”

Ha nem aggódunk, akkor van időnk az Ő országát keresni, félelem nélkül!

Tudjátok, így mondhatjuk csak tiszta szívvel, hogy: amit megtettünk, azt mind együtt tettük meg, és amit még nem csináltuk meg, azt is még együtt nem tettük meg! Mondhatnám azt is, hogy Jézus nem is küldd, hanem inkább hívogat magához a 2018-as esztendőben is.

Kövessük az apostolokat abban, hogy noha azt mondták semmijük nincs, a végére mégis csak előkerült az a néhány darab kenyér és hal! Add Uram, hogy az életünkben, a családjainkban, gyülekezetünkben és egyházunkban is mindig elő kerülhessen annyi, hogy átélhessük a csodát újra meg újra!

Ámen.

 

Magunkról

Közösségünkben fontosnak tartjuk a tudásban való gazdagodást, a hitben való elmélyülést, és az egyre jellemesebb életet. A hála megnyilvánulásait a mi Urunk iránt, valamint a hitünk látható módon való felkínálását másoknak.

Milyen jelek követnek?

A hívő keresztyén ember életét jelek követik [...] Beszéljünk arról, hogy téged milyen jelek követnek? Jel az is, ha olvasod a Bibliát a gyülekezetedben, ha megtanulsz szabadon imádkozni, de jel az is amikor imádságban gyógyítasz másokat, ha segítesz valakinek. Jel az is, ha rendszeresen az Úr asztala elé járulsz. És jel az is, ha megváltozol. De, micsoda egy jel az!