"Isten szeretet"

(1Ján 4,16)

 

Köszöntés

Kakas red

Örülünk, hogy ellátogattál a honlapunkra!
Jó böngészést kívánunk!
Szép napot neked és az Úr áldjon! 

Mottónk

ablak red

Egy ilyen kis gyülekezet is lehet egy nagy család, és a te családod is lehet egy kis gyülekezet.

Küldetés nyilatkozatunk

kapu red

Közösségünkben fontosnak tartjuk a tudásban való gazdagodást, a hitben való elmélyülést, és az egyre jellemesebb életet. Tovább ...

Kapcsolat

kilincs red

Lelkész: Veres János lelkipásztor, gondnok: Szilágyi János.
Lelkészi Hivatal: 4028 Debrecen, Kassai út 12. Tel.: 52/412-801;
e-mail: debrecen-arpad.ter[kukac]reformatus.hu
Számlaszám: 11738008-20082374

Párbeszéd asztala

Mindenkinek van olyan kérdése, amit nyilvánosan nem mer feltenni. Erre ad most lehetőséget a Párbeszéd asztala, melyet az Árpád téri református gyülekezet egyik tagja készített, és 2018-ban hónapról-hónapra más-más intézményben kap helyet. A feltett kérdésekre a vasárnapi istentiszteletek során kaphatjuk meg a választ.

Kérdések és válaszok itt!

Programjaink

  • Július - Családi tábor Tivadaron (2018.07.30-08.02.)
  • Október -  Reformációi alkalom
  • November  - Áldásos Istentisztelet/Advent 1. vasárnapján
  • December - Gyermek karácsony
  • December - Bowling kupa
  • December - Óévbúcsúztató túra

Eseménynaptár

Január 2019
H K Sz Cs P Szo V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Ki van itt?

Oldalainkat 229 vendég és 0 tag böngészi

Az új 95 tétel - Beszélgessünk 5 mai német reformátorral!

5 német teológus hallgató újragondolta és felfrissítette Luther 95 tételét a mának. Most Debrecenbe látogatnak meghívásunkra. 2017. március 2-án, csütrötökön 18 órai kezdettel, a Kassai út 12. sz. alatti gyülekezeti termünkben lehetőségünk lesz beszélgetni velük.
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!


Ne csak nosztalgiázzunk az 500 éves reformáció kapcsán, vitassuk meg, hogy mi ma a dolgunk!


A legfontosabb tételeik:

1. Amikor Urunk és Mesterünk, Jézus Krisztus azt mondta: "Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csak énáltalam" (Jn 14,6) - azt akarta, hogy minden ember egyedül Krisztus engesztelő halála és az Őbenne való hit által meneküljön meg (Jn 3,16).

2. Ezt az igét nem vonatkoztathatj egy általános vallásosságra, azaz egy felsőbb erőben való olyan hitre, amely valamilyen vallás vagy világnézet lenyomatát viseli.

10. Tudatlanul és hibásan járnak el azok a pásztorok, akik az élők és haldoklók/halálon lévők Jézus Krisztussal való találkozását az utolsó ítéletre tartogatják (Jn 5,22-24).

11. Azt a gondolatot, miszerint sok különböző vallás és világszemlélet, valamint az álkeresztyén vallásosság bármely formája révén el lehetne nyerni az üdvösséget, olyan gyom, amit nyilvánvalóan az idő alatt hintették el, amíg az egyház lelki vezetősége aludt.

27. Tévtanításokat hirdetnek azok, akik azt mondják, hogy az ember alapvetően jó és így a halál után a lélek automatikusan a mennybe jut.

28. Biztos, hogy amint az ember bűnösségéről szóló üzenetet elhallgatják, az egyház társadalmi tekintélye és egy hamis béke nőhet az emberekben, de közbenjáró szolgálat és Isten igéjének a törvényben és az evangéliumban írtak szerinti (ki)hirdetése nélkül az egyház nem Isten akarata szerint cselekszik.

44. Ugyanis az új életből kiindulva növekszik a szeretet és igazul meg az ember; de a jó cselekedetek által az ember még csak részben sem szabadul meg a vétkeitől.

45. Arra kell tanítani a keresztyéneket, hogy aki kész az evangéliumot hirdetni, de emellett elhanyagolja a szegényeket és a gyengéket, nem Isten akaratát teljesíti, hanem Isten haragját vonja magára.

55. Az egyháznak feltétlenül azt az elképzelést kellene osztania, hogy ha a csekély értékű 2017-es reformáció-jubileumot egy különmegbízottal, egy nagy-rendezvénnyel és egy díszistentisztelettel ünneplik, akkor sokkal inkább a bibliai evangéliumot kellene – ami a legnagyobb dolog – különmegbízottak százaival, nagy-rendezvények százaival, díszistentiszteletek százaival hirdetni.

56. Ugyanis a Jézus Krisztus kereszten elszenvedett engesztelő haláláról és a halálból való testi feltámadásáról szóló bibliai tanítás, amely alapján az egyház az üdvösséget megígéri, az emberek előtt nincs elég gyakran megemlítve és nem eléggé ismert.

65. Tehát az evangélium az a háló, amellyel az elveszett lelkeket a lelki halál vízéből halásszák.

66. Az „üdvösség-pluralizmus” a vödör, amellyel a lelki halál vízét töltik Krisztus gyülekezetének hajójába.

75. Őrültség azt gondolni, hogy más út képes lenne az embert a bűn és vétkek alól feloldozni, mint egyedül a Krisztuson keresztül vezető út, ha ez azt sugallná – ami ugye lehetetlen –, hogy lenne út az Atyához a Fiú nélkül is (1 Jn, 2,23).

76. Ellenkezőleg azt állítj, hogy az Atyához az út egyedül Jézus Krisztus engesztelő halála által vezet és semmilyen más erőfeszítés nem vehet el semmilyen vétket.

a 2016. évben

Elkészítették és felelősséget vállalnak érte az evangélikus teológia hallgatói:

Tobias Kolb, Konstantin Vogel, David Schwarz, Philemon Greiner, Timotheus Kuhs

A 95 tétel itt olvasható

 További információ: bekenntnis95

 

 

ing steroids drugs online
Csatolt fájl
Download this file (Az-uj-95-tetel-plakat.pdf)Az-uj-95-tetel-plakat.pdf[Plakát letöltése]5028 kB

Kövess minket a Facebookon is

Adományok a templom felújítására

A templom felújítására szánt adományokat a 11738008-20885469 számú, OTP Banknál vezetett számlaszámunkra várjuk.

Magunkról

Közösségünkben fontosnak tartjuk a tudásban való gazdagodást, a hitben való elmélyülést, és az egyre jellemesebb életet. A hála megnyilvánulásait a mi Urunk iránt, valamint a hitünk látható módon való felkínálását másoknak.

Milyen jelek követnek?

A hívő keresztyén ember életét jelek követik [...] Beszéljünk arról, hogy téged milyen jelek követnek? Jel az is, ha olvasod a Bibliát a gyülekezetedben, ha megtanulsz szabadon imádkozni, de jel az is amikor imádságban gyógyítasz másokat, ha segítesz valakinek. Jel az is, ha rendszeresen az Úr asztala elé járulsz. És jel az is, ha megváltozol. De, micsoda egy jel az!