"Isten szeretet"

(1Ján 4,16)

 

Köszöntés

Kakas red

Örülünk, hogy ellátogattál a honlapunkra!
Jó böngészést kívánunk!
Szép napot neked és az Úr áldjon! 

Mottónk

ablak red

Egy ilyen kis gyülekezet is lehet egy nagy család, és a te családod is lehet egy kis gyülekezet.

Küldetés nyilatkozatunk

kapu red

Közösségünkben fontosnak tartjuk a tudásban való gazdagodást, a hitben való elmélyülést, és az egyre jellemesebb életet. Tovább ...

Kapcsolat

kilincs red

Lelkész: Veres János lelkipásztor, gondnok: Szilágyi János.
Lelkészi Hivatal: 4028 Debrecen, Kassai út 12. Tel.: 52/412-801;
e-mail: debrecen-arpad.ter[kukac]reformatus.hu
Számlaszám: 11738008-20082374

Párbeszéd asztala

Mindenkinek van olyan kérdése, amit nyilvánosan nem mer feltenni. Erre ad most lehetőséget a Párbeszéd asztala, melyet az Árpád téri református gyülekezet egyik tagja készített, és 2018-ban hónapról-hónapra más-más intézményben kap helyet. A feltett kérdésekre a vasárnapi istentiszteletek során kaphatjuk meg a választ.

Kérdések és válaszok itt!

Programjaink

  • Július - Családi tábor Tivadaron (2018.07.30-08.02.)
  • Október -  Reformációi alkalom
  • November  - Áldásos Istentisztelet/Advent 1. vasárnapján
  • December - Gyermek karácsony
  • December - Bowling kupa
  • December - Óévbúcsúztató túra

Eseménynaptár

Január 2019
H K Sz Cs P Szo V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Ki van itt?

Oldalainkat 287 vendég és 0 tag böngészi

Újra nálunk lép fel a Southminster Ringers!

A Southminster Ringers csengettyűkórus (Pittsburgh, USA)
idei európai turnéja keretében nyilvános koncertet ad Debrecenben,
2016. június 28-án, kedden délután 18 órai kezdettel
az Árpád téri református templomban.

A belépés ingyenes, a perselypénzt a templom felújításának folytatására fordítjuk.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

további info: http://southminsterringers.org/

Az 1969-ben alapított „Southminster Ringers” amerikaicsengettyűkórus25. nemzetközi turnéja keretében immár második alkalommal látogat el Debrecenbe.Első alkalommal 2012. június 22-én adtak nagysikerű koncertet Debrecenben, az Árpád téri templomban. Tagjai 1976 óta skót szoknyát viselnek fellépéseiken, emlékezve ezzel gyülekezetük skót alapítására. Az együttes három és öt oktáv közötti csengettyűkkel zenél, mellyel igazán széles repertoárt tudhatnak magáénak. A klasszikus dallamok mellett játszanak populáris és népzenét is.Hajdú-Bihar megyében csupán ez az egy koncert lesz nyilvánosan látogatható; másik fellépésükkel a debreceni börtönben lévő rabok hétköznapjait kívánják színesíteni.

A debreceni közönség számára nyilvánosan látogatható – és ingyenes -  koncertet június 28-án (kedd) este 18 órakor  rendezik meg az Árpád-téri templomban, melyre sok szeretettel várnak minden zenekedvelő érdeklődőt.


A Southminster Ringers csengettyűkórus 25. nemzetközi turnéját kezdte meg 2016. június 15-én, melynek során fellépnek a Cseh Köztársaságban, Szlovákiában, Magyarországon és Romániában. A turné Debreceni helyszínei, június 28-án: HBM-I Büntetés-végrehajtási Intézet és  Debrecen-Árpád téri református templom.

Az évek során a főiskolai együttes 32 különböző európai országban adtak koncerteket. Szívesen segítik az újonnan alakuló csengettyűkórusokat. Csengettyűket vittek Lengyelországba, Romániába és a Cseh Köztársaságba kezdő kórusoknak, amelyeket rendszeresen meg is látogatnak, hogy segítsenek a fellépésekben. Elmúl évben például öt volt diákj vitt el egy négy és fél oktávos csengettyűkészletet a Cseh Köztársaságba, és egy hétig tanították a csengettyűzést és az angol nyelvet 20 buzgó fiatal tanulónak. Az együttes azzal kezdi idei turnéját, hogy ennek a csengettyűkórusnak segítsen az ismereteik elmélyítésében.

A csengettyűkórus többnyire Pittsburghben és környékén lép fel. Fellépéseiket rendszerint a Ligonier Highland Games (skót hagyományőrző) kulturális rendezvényén kezdik, majd Karácsony környékén számos koncertet adnak. Minden év decemberében különleges esemény, amikor az Allegheny Megyei Börtönben lépnek fel. A kórus tagjai nagy izgalommal készülnek erre az eseményre, hiszen ritkán játszanak ilyen hálás közönségnek. Szenteste a templom előtt játszanak, az istentiszteletek (összesen három) előtt és után, ami igazi élmény marad mindenki számára, még akkor is, ha néha nagyon hidegben kell csengettyűzni. A Southminster Ringers csengettyűkórus rendszeresen lép fel különböző rendezvényeken, koncerttermekben és természetesen az istentisztelet alatt a Southminsteri Presbiteriánus Egyházközségben.

1976 óta a Southminster Ringers tagjai skót szoknyát viselnek fellépéseiken, megemlékezve ezáltal gyülekezetük skót alapítására. Ez az öltözet csak egy része annak, ami különlegessé teszi ezt az együttest. Igen változatos a repertoárj, számos művet írtak nekik, a legkülönfélébb helyszíneken játszanak, sokat turnéznak, örömmel osztják meg és rajongásat mindenkivel, akivel csak találkoznak.

A kórus karmestere, Richard B. Pinkerton diplomáját orgona szakon a Clevelandi Zeneművészeti Intézetben szerezte meg. A Kenti Állami Egyetemen orgonát, a Clevelenadi zeneművészeti Intézetben zeneelméletet tanított, jelenleg a gyülekezet énekkarát és hangszeres együtteseit vezeti.

Fontosnak tartja a fiatal zeneszerzők munkáinak bemutatását. Számos fellépést szervez együtteseinek, vezényel összevont csengettyűkórusokat, vezet különböző workshopokat.

További információk:

A kórus Facebook oldalán lehet követni az aktuális eseményeket: https://www.facebook.com/Southminster-Ringers-118088531568822

A kórus honlapja: http://southminsterringers.org

A gyülekezet honlapja:http://arpadter.reformatus.hu

 

 

 

 

 

 

weightloss steroids e ciclo e

Kövess minket a Facebookon is

Adományok a templom felújítására

A templom felújítására szánt adományokat a 11738008-20885469 számú, OTP Banknál vezetett számlaszámunkra várjuk.

Magunkról

Közösségünkben fontosnak tartjuk a tudásban való gazdagodást, a hitben való elmélyülést, és az egyre jellemesebb életet. A hála megnyilvánulásait a mi Urunk iránt, valamint a hitünk látható módon való felkínálását másoknak.

Milyen jelek követnek?

A hívő keresztyén ember életét jelek követik [...] Beszéljünk arról, hogy téged milyen jelek követnek? Jel az is, ha olvasod a Bibliát a gyülekezetedben, ha megtanulsz szabadon imádkozni, de jel az is amikor imádságban gyógyítasz másokat, ha segítesz valakinek. Jel az is, ha rendszeresen az Úr asztala elé járulsz. És jel az is, ha megváltozol. De, micsoda egy jel az!